Padling fra Halden via Oslo til Risør

Oslofjorden er en perle for padlere og roere, og besøkes av mange turglade mennesker hver sommer. Ro- og padleled Oslofjorden er på 399 km og når
dette skrives er over 3 000 km med lokale ruter allerede klare.

Lang historie

Det har blitt padlet i Oslofjorden helt siden de første kajakkene dukket opp her til lands. For eksempel ble Oslo Kajakklubb startet allerede i 1931, og er et godt eksempel på en padleklubb der medlemmene raskt tok hele fjorden i bruk.

Hva er en ro- og padleled?

En ro- og padleled betyr en rute for turer der leden er det som knytter de lokale rutene sammen. Her skal du finne relevant informasjon om turer, for eksempel viktige ting som tilgangspunkter og parkering, overnattingssteder, padlehuker, butikker, toaletter, dusj, muligheter til å kvitte seg med søppel og avfall, og hva som finnes av severdigheter på turstrekningen.

Så ble det padleleir på Hvaler likevel!

Foto: Birgitte Wold Dahl

I 2019 skrev Norges Padleforbund en søknad til Sparebankstiftelsen DnB om støtte til et prosjekt for å utvikle turmulighetene i Oslofjorden. Resultatet ble at Sparebankstiftelsen DnB ga 14,6 millioner til Ro- og padleled Oslofjorden. Prosjektet utføres av Norges Padleforbund i samarbeid med Norsk Friluftsliv, Oslofjordens Friluftsråd og Forbundet Kysten, og skal dekke området fra Halden i øst til Risør i sør med en liten sving innom Oslo. Prosjektet ble startet i 2019, og dato for avslutning er 31. mai 2023.

Besøk oss på sosiale medier:

Ro- og padleled Oslofjorden på Facebook
Ro- og padleled Oslofjorden på Instagram: ro_og_padleled_oslofjorden
Emneknagg for tagging av bilder: #padleled

Glade barn

Foto: Thomas Pindard