Om oss

Vi som jobber mest med prosjektet er alle godt forankret i padlesporten og del av tradisjonene rundt Norges Padleforbund.

Prosjektstyret:
Prosjektstyreleder: Thomas Pindard, Utviklingsleder Norges Padleforbund
Prosjektleder: Trond Glesaaen, Norges Padleforbund
Styremedlem: Espen Søylen, Oslofjordens Friluftsråd 
Styremedlem: Per Hillesund, Forbundet Kysten
Styremedlem: Christin Larsen, Visepresident, Norges Padleforbund
Styremedlem: Sven Nordby Anderssen, Generalsekretær Norges Padleforbund

Artikkelen fortsetter under bildet

Bildet viser Prosjektleder Trond under et arbeidsmøte i Nevlunghavn

Prosjektleder Trond Glesaaen
Trond er en dedikert tur- og havpadler som overnatter rundt 50 netter i telt hvert år, og da mye i Oslofjorden. Han sier dette om sin rolle i prosjektet og hva han tenker om muligheten til å utvikle og videreutvikle padlemulighetene:

– For det første så føler jeg meg privilegert som får være del av et så godt og inkluderende miljø som havpadlemiljøet. Det var noe jeg følte helt fra starten av, og nå gir det meg mye glede å få gi noe tilbake! Videre handler det om så mye mer. Blant annet så setter vi padlerne på kartet på den måten at enda flere kan bli oppmerksomme på oss. Vi vil kjempe for at også myke trafikanter har tilgang på vannet, og at vi kan ferdes trygt når vi er ute og ror eller padler.

– Ro- og padleleden er rett og slett en flott markedsføring av en aktivitet som både er miljøvennlig og sunn! Vi ønsker at leden skal få flere til å utforske kysten for egen kraft.

Prosjektstyreleder Thomas Pindard
Thomas har drevet med elve-, slalåm- og havpadling i 40 år, og er til daglig Utviklingsleder i Norges Padleforbund med blant annet ansvaret for utviklingen av NPF Våttkort:

– Dette er en kjempemulighet for NPF til å realisere visjonen om Padleglede for alle. Prosjektet er veldig konkret, det knytter sammen padlere på vannet under trygge rammer!

Skribent Harald Rishovd
Harald begynte med elvepadling i 1976, og har siden den gang hatt mye moro i ulike "padlebare" farkoster – K-1 racing, C-2 maraton, K-1, C-1 og C-2 slalåm, OC-1 åpen elvekano, turkanoer, elvekajakker, surfskis, packrafts og ikke minst havkajakker:

- Kortreist friluftsliv opptar meg stadig mer, og Oslofjorden er en fantastisk arena i så måte. Prosjektet åpner denne arenaen for veldig mange, og gjør et fantastisk flott område tilgjengelig for alt fra helt ferske "våttkortere" til padlere med veldig mange år i kajakk.

Sven Norbye Andersen

Sven Nordbye Andersen er Generalsekretær i Norges Padleforbund og sitter i prosjektstyret. Foto Dag Roland