En Packraft er en liten og robust oppblåsbar båt, som er på størrelse med en sovepose nedpakket og som pumpes opp av en ultralett vindpose. Fleksibel og hardfør nok til hard bruk på lange turer, i mange år. Navnet kommer i fra kombinasjonen «pakkbar» og «raft» som i flåte.

Båttypen er laget for både flatt vann og strømmende vann, på innsjøer, elver og fjorder. Det finnes spesialiserte versjoner for ultralett trekking, bikerafting, elvepadling, bruk med to personer og så videre. Packraftens soliditet ble testet til yttergrensene av Børge Ousland og Matt Horn, under deres polarekspedisjon i 2019.

Den lave vekten og den kompakte størrelsen sammenpakket har ført til at mange har den som sin faste turvenn for å kunne legge nye ruter i sitt vanlige turområde, komme seg ut og fiske, eller å la strømmende vann føre seg ned et vassdrag.

Utstyret som kreves er en packraft (typisk vekt 2-5 kilo), vest (1 kilo), sammenleggbar, gjerne 4-delt åre for å pakke ned i eller på sekk (1-2 kilo). I strømmende vann må man også ha padlehjelm.

Foto: Bjørn Tore Moen
Dato Arrangement Sted Gren Sert Nivå Påmelding
Loading...