WC Maraton 1

05.06.2024 11.25.12

Helgen 1. og 2. juni var det World Cup Marathon i Brandenburg. De norske deltakerne var Elsa-Marie Stensholt, Syver Saksvik og Mikkel Sjursen.

Konkurransene gikk i henholdsvis Short Track 3400 m og Langdistanse 26 200 m (dame) og 29 800 m (herre), og ga først og fremst de norske padlerne mye erfaring til videre satsing på lengre løp.

Mikkel Sjursen – fornøyd med debuten

Debuten i en internasjonal regatta i Senior K-1 gikk bra. På langdistansen fikk Mikkel den første halvdelen av løpet billig, før han dro på for å ta igjen folk mot slutten. Han fikk i seg godt med væske og karbohydrater gjennom løpet og hadde energi helt til mål. Tapte dessverre spurten om 6. plass, var nok litt for fornøyd med første internasjonale topp 10-plassering. Løpet ga mye god læring og Mikkel er veldig klar for flere spennende løp fremover!

Elsa-Marie Stensholt – 13. plass i Short Track

Elsa-Marie startet helgen med å kvalifisere seg til finalen i Short Track. Der padlet hun et solid løp og endte på en flott 13. plass totalt. Søndagens langdistanse var på 26 km, der Elsa-Marie padlet nok et solid løp og endte på en 16. plass.

Syver Saksvik – gikk tom, god læring

Etter en god start var Syver med i tetfeltet de første tre rundene. Han lå i en tredje gruppe som ble tatt igjen, stresset litt på overbæringen og endte i vannet igjen. Han kjørte så alt han kunne en runde og kom nesten opp igjen, men gikk tom. Alt i alt ga løpet mye god læring. Veldig bra å holde følge med verdenseliten såpass lenge.

Helgen 15. og 16. juni er det NM i Maraton i Moss, følg med her for artikkel og info.