VM- Bronse til brødrende Vold!

03.10.2022 14.57.13

Maraton-VM i Portugal ble avsluttet på beste måte når Oslo-guttene Eivind og Amund Vold kjørte inn til en knallsterk bronsemedalje på K2-distansen i brennhete Ponte De Lima. Hjemmefavorittene Fernando Pimenta og Jose Ramalho tok seieren foran spanjolene Miguel Llorens og Alberto Plaza.

Med et nylaget ror for anledningen kunne kaptein Amund Vold sitte foran i K2-en med full kontroll på styringen, selv i krevende forhold med mye bølger og strøm fra andre båter. Etter to av åtte runder hadde TV-kommentatorene nærmest avskrevet brødrene i kampen om medaljene. Men gutta lurte hele feltet og klinket til når det gjaldt som mest. Selv med kramper i underarmene spurtet gutta inn til en fantastisk bronsemedalje! 

Allerede på torsdag startet VM, med ShortTrack-maraton først ut på programmet. Her stilte Norge med Anna Sletsjøe i kvinneklassen og brødrene Vold i herreklassen. Her lå Anna godt plassert på bølgen til serbiske Bedec inn til første overbæring, men snublet og falt fra muligheten til topplassering. Anna endte til slutt opp som nr. 12.

I herreklassen ble det action fra start til mål. Amund fikk en knallstart og lå lenge sammen med Fernando Pimenta og Mads B. Pedersen i tet. Inn til siste overbæring hadde Amund fremdeles kontakt med doen, mens en flokk sulte ulver, med Eivind Vold i spissen jaktet på trioen i front. Ut fra overbæringen ramler dessverre Amund uti vannet, mens Eivind som nå ligger godt plassert blir blokkert av de andre båtene ut fra overbæringen og må ta til takke med en småsur 6.plass. Amund endte til slutt opp som nummer 18.

To dager senere stilte Anna til start på den lengste distansen i flett ny båt fra Rourace. Etter en meget god start kom krampene snikende allerede halvveis i løpet, og Anna fikk det dermed knalltøft i den steikende portugisiske solen. Anna som har trent for k4 500m i hele år kjempet likevel hele veien inn med Norge på brystet, og kom seg i mål som nummer 13. 

Norske Resultater:

K2 Maraton:           
Menn: Eivind Vold / Amund Vold – BRONSE

K1 Maraton
Kvinner: Anna Sletsjøre 13.plass

K1 ShortTrack:
Kvinner: Anna Seltsjøe 12.plass
Menn: Eivind Vold 6.plass og Amund Vold 18.plass 

Resultatlister: https://timetable.canoemarathonportugal.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Reprise av bronseløpet til Eivind og Amund: https://youtu.be/Oji7crT7DUs

 

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen