Suksess for Vinterpadletreffet

15.03.2024 07.34.33

Årets utgave av Vinterpadletreffet har nettopp gått av stabelen. Utgangspunktet var Ørsvågvær i Lofoten, en av verdens vakreste arenaer for havpadling. Det møtte rundt 40 dedikerte padleentusiaster.


Vinterpadletreffet er en ideell organisasjon som eies og drives av fem padleklubber i nord: Bodø Kajakklubb, Harstad Padleklubb, Vesterålen Padleklubb, Lofoten Kajakklubb og Vest-Lofoten Kajakklubb. Treffet ble første gang arrangert tidlig på 2000-tallet, og etter en lang pause ble det igjen treff på Hamarøy i 2014, Kabelvåg i 2015, Offersøy i Lødingen de neste tre årene og Saltstraumen i 2019. Etter en Corona-pause ble treffet lagt til Kabelvåg i 2023.

Artikkelen fortsetter under bildet

Vinterpadletreffet 2024. Foto Thomas Pindard

Foto: Thomas Pindard / NPF 

Marian Leonhardsen sitter i styret for arrangementet:

- Vi kunne knapt fått bedre ramme for det tiende Vinterpadletreffet i rekken. Jeg sitter med følelsen av en magisk helg, som allerede har inspirert til nye planer for resten av året for egen del, og det virker som deltakerne opplevde det samme. Selv en padlekompis som har lett etter padlegleden i flere år, meldte faktisk nylig til meg at han endelig har fått den tilbake i løpet av treffet. Og det er jo nettopp det Vinterpadletreffet handler mest om – inspirere til helårspadling i trygge rammer.

- Men det vi nok vil huske best, er når vi knytter nye bånd mellom klubbene i nord og padleforbundet, samtidig som vi øker kompetansen vår gjennom praktisk padleskøy. Sånn som når lærekurven går rett til værs for Mitra i Gimsøystraumen sammen med Thomas og Brian, når Renates «shotgunrulle» blir justert på plass i rundt tre grader kaldt vann sammen med Mats, eller når den ferske aktivitetslederen fikk lede sin aller første tur for å få erfaring med det. Det er slike øyeblikk som virkelig gjorde helgen magisk, og som gjør at vi fortsetter å lage, og å komme på treff midtvinters!

8. og 9. mars 2025 – merk deg datoen

Tid og sted for neste års Vinterpadletreff er ikke endelig fastsatt, men styret har så langt alltid hatt treff i 2. helga i mars. Dette er utgangspunktet for 2025 også.

Les mer om Vinterpadletreffet her. 

Vinterpadletreffet 2024. Foto Christin Larsen

Foto: Christin Larsen / NPF

Vinterpadletreffet 2024. Foto Thomas Pindard

Foto: Thomas Pindard / NPF

Vinterpadletreffet 2024. Foto Thomas Pindard

Foto: Thomas Pindard /NPF 

Tags: #Hav