Sluttrapport Olympic Qualifier

09.05.2024 19.05.10

Det ble dessverre ingen kvote-plass til OL for de norske herrepadlere under den europeiske kvalifiseringen i Szeged, Ungarn.


Tekst:
Morten Ivarsen
Foto: Brača paddles

K-2 500 m:

Duoen Gunnar Nydal Eide og Amund Vold padlet K-2 500 m på onsdag. Etter god padling i forsøksheatet og semifinalen, ble det litt tøft i finalen. De endte på en7. plass. Polen vant finalen og fikk dermed den ene OL-plassen alle båtene slåss om. Den norske båten gjennomførte en bra finale og det var svært tett om plassene, men det holdt ikke til en OL-plass denne gang.

K-1 1000 m:

I K-1 1000 m skulle det deles ut to kvoteplasser til OL. Gunnar Nydal Eide, som de siste årene har hatt mest fokus på 200 m og 500 m, var Norges utøver på denne distansen. I semifinalen hadde han en tøff oppgave med å prøve å kapre en av finaleplassene, men måtte takke med 4. plass, kun slått med noen tideler av Serbia. Dermed ble det ingen finale og ingen mulighet til å padle om en kvoteplass.

Et stort steg i riktig retning

Selv om det ikke blir noen norske herre-padlere i Paris, viste laget at de har tatt et stort steg opp mot de aller beste i forhold til det man har sett de siste årene. Nå gjelder det å bygge videre på denne positive utviklingen, og vise gode takter i EM i juni og VM på ikke-olympiske distanser i august.

Gunnar Nydal Eide og Amund Vold

Tags: #Flattvann