Rapport fra NC 1

06.05.2024 10.39.25

Helgen 4. og 5. mai gikk sesongens første Norgescup-stevne av stabelen i Tysvær.

Tekst og bilder:
Magnus Ivarsen / NPF

Helgen i Tysvær bød på NC 1 og sesongåpning, heldigvis med utypisk vestlandsvær. Med medvind og gode resultater startet konkurransen med 200 meter, der Tysværs flyttbare startbrygge lå midt i banen. Det ble en tett konkurranse i seniorklassene. Kanskje noe overraskende stakk tidligere U23-Maraton-VM sølvvinner Anna Sletsjøe av med førsteplassen i dameklassen. I herreklassen stakk Harald Ivarsen av med en knepen seier foran to up-and-coming U23-utøvere.

Artikkelen fortsetter under teksten

Testløp i lagbåt

Lørdag ettermiddag ble fylt med 1000-metere etter de raske sprintene, og dagen avsluttet med testløp i lagbåt for de eldre klassene. Landslagsbåten vant K2 Senior Herrer, etter intensiv trening i Spania og Colombia. I tillegg ble det felles K4-løp for Senior Damer og Junior Herrer. Her imponerte damene, men den beste juniorherrebåten tok til slutt seieren.

Blikkstille forhold

Søndagen var preget av blikkstille forhold og 500 meter løp. NM-vinneren fra 2022, Vemund Næss Jensen, dominerte senior herrer, mens Maria Virik knep seieren over Anna på 500 meter for senior damer, slik hun gjorde på gårsdagens 1000 meter. Juniorbåten fra Flekkefjord overrasket med seier på K2 500 meter, over båten satt sammen av gull- og sølv-vinneren på K1 distansen. Hos senior damer vant Bærums klubb-båt.

Etter en kort pause utfordret noen av jentene herrenes U23 K4 i en mix K4, og selv om to U23-båter slo dem, viste det seg å være en spennende distanse med tanke på VM i Usbekistan senere i år.

Artikkelen fortsetter under bildet

NC 2 om tre uker

Nå rettes fokus mot NC 2 om tre uker, hvor det blir enda større konkurranse for å avgjøre hvem som skal representere Norge i junior- og U23-landslagene under EM i Bratislava i juni.

Tags: #Flattvann