NC1 Kajakkpolo

15.05.2024 11.14.09

Helgen 11. og 12. mai ble årets første Norgescup-stevne i Kajakkpolo av stabelen. Kristiansand Kajakklubb var arrangør.


Det var et sommerlig Kristiansand som møtte deltakerne. Det var sol begge dagene og vanntemperaturen hadde allerede steget til 14 grader.

Det stilte fem norske lag, henholdsvis to fra Oslo KK og et fra Larvik PK, et fra Kristiansand KK og et fra Stavanger KK. I tillegg deltok et lag fra Oxelösund i Sverige. Etter 24 tette og fartsfylte kamper var det Oslos førstelag som gikk av med seieren. Larvik PK ble nummer to, og Stavanger KK endte på tredjeplass i hard kamp med laget fra Oxelösund Kanotklubb. Arrangørklubben ble sist, men sitter igjen med mye lærdom.

Artikkelen fortsetter under bildet

NC 1 Polo


Bli kjent med hverandre 

De seks lagene ble splittet i starten, og det ble opprettet nye lag på tvers av klubbene. Dette ble gjort for at deltakerne skulle bli bedre kjent med hverandre, men også for å skjerpe sansene og få en seriøs oppvarming før de virkelige kampene kunne begynne. 

Allsidige kajakkferdigheter

Enten du satser på flattvann eller konkurransepadling i elv, eller «bare» vil bli en teknisk dyktigere havpadler, er polo et spennende og morsomt alternativ. Hver trening og kamp er som en intens intervalløkt, og padlerne utfordres i alle tenkelige (og utenkelige) teknikker - inkludert ruller med og uten åre.

Artikkelen fortsetter under bildet

NC 1 Polo


Låne utstyr fra NPF


Er klubben din interessert i kajakkpolo? Norges Padleforbund har en komplett henger med kajakker, årer og utstyr som interessert klubber kan låne. Vi stiller også gjerne med instruktører for klubber som vil lære mer om denne fartsfylte og krevende kajakksporten.

NC 1 Polo NC 1 Polo NC 1 Polo

Tags: #Polo