Landslaget har fått ny trener!

17.12.2021 14.32.59

Octavian Ispas fra Romania har fått jobben som trener for det norske padlelandslaget og skal gjennom et godt øye for teknikk, god treningsplanlegging og daglig oppfølging sikre at de norske padlerne stiller til start med de beste forutsetningene for å kvalifisere seg til OL i Paris i 2024. 

I sommer utlyste NPF en ledig stilling som landslagstrener, og etter at flere meldte sin interesse, var det Ispas som gav det beste inntrykket og presenterte den mest overbevisende langtidsplanen. NPF, sammen med Olympiatoppen, har bedt han om å fokusere på hovedsakelig de olympiske øvelsene K1 1000m, K2 500m og K4 500m i håp om at det norske laget skal kvalifisere seg til OL i Paris.

Med store mål kommer store forpliktelser og selv om de norske padlerne er vant til å trene mye og hardt, kjenner nok det fleste av dem på at de nå har en betydelig mer krevende treningshverdag nå enn tidligere. Ispas, som har vært trener i Romania, Mexico, Portugal og Japan, har begynt å implementere en litt annerledes filosofi enn det den norske medaljehistorikken er bygget på. Ispas har stor tro på kraft i padletaket, derfor trener laget nå mye styrketrening og hardøktene på padlemaskin foregår med lav frekvens.  

Utøverne selv er veldig spent på hvordan de vil respondere på denne typen trening, men har stor tro på at nivået deres i kajakken vil ta store steg mot toppen de neste årene. Ispas er trygg på sin filosofi og utøverne har tro på jobben som gjøres, så da er det bare opp til Padleforbundet å legge tilrette for at treningen kan gjennomføres med størst mulig kvalitet og ønske dem lykke til!

Samtidig vil vi gjerne takke de tidligere trenerne Tom Selvik, Eirik Verås Larsen og Jacob Norenberg for jobben de har gjort og innsatsen de har lagt ned de siste årene. Tusen takk, og lykke til videre!

Her er trener og noen av utøverne under trening på Oslo Kajakklubb. Fra venstre: Vemund Næss Jensen (BKK), Hakeem Teland (KK), Octavian Ispas, Maria Virik (BKK), Mathias Svoren (OKK), Harald Ivarsen (FAKK) og Amund Vold (OKK).

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen , #Generelt