EM Maraton 2024

25.07.2024 07.39.09

Årets mesterskap i maratonpadling arrangeres fra 25. til 28. juli i Poznan i Polen.

6. plass til Syver

Syver Saksvik fikk sitt internasjonale gjennombrudd etter en flott 6. plass på den lange maratondistansen (26,2 km) i K1 Herrer U23. Han hang med tetfeltet som kjempet om sølvet helt frem til siste overbæring, etter mange opphentinger. Mikkel Sjursen fikk 8. plass i samme klasse etter solid innsats. Tidligere på fredagen tok Elsa-Marie Stensholt 12. plass i U23 (22,6 km).

Lørdag og søndag er det seniorklassene som skal padle langdistanse.

(Artikkelen fortsetter)

Sølv til Amund!

Amund Vold startet mesterskapet med en sterk sølvmedalje på K1 Herrer Senior Short-Track. Det ble en hard kamp mot danske Mads Pedersen som lyktes med å få en ledelse halvveis som Amund to ganger nesten utlignet. Amund var fornøyd med løpet, men var litt irritert over at han tapte noen meter ut fra overbæringene. Ivar Flikka Buch ble nr. 17 i samme seniorfinale.

Hans-Petter Haaland gjorde et bra løp på samme distansen i K1 Junior Herrer og endte på en flott 8. plass.

I K1 Damer Senior var Elise Erland uheldig og kantret under sitt løp.

Lagleder Arne B. Sletsjøe har en klar ambisjon om at Norge skal ta minst en medalje i hvert mesterskap. Nå er målet allerede nådd, men det er flere muligheter de neste dagene, da står kongedistansen maraton på programmet.