EM Flattvann 2024

16.06.2024 16.25.24

Helgen 13. til 16. juni var det EM i Sprint i Szeged i Ungarn. De norske padlerne leverte et historisk sterkt mesterskap med 3 bronsemedaljer!

Torsdag 13. juni

Første dag av EM ga en indikasjon på at noe stort var i gjære.
K2 Herrer 1000 m med Gunnar og Amund. Gutta trøkket til fra start og ledet stort halvveis. Konkurrentene tok litt innpå i siste del, men våre gutter vant heatet og gikk direkte til finale.

K2 Damer 500 m med Maria og Hedda. Et bra løp der jentene bare er en båtspiss fra direkte finale. 1.42 er klar ny bestenotering for en norsk K2 Damer på 500 m.

Andre norske kajakker som er klar for semifinale er Harald i K1 Herrer 200 m, Harald og Lucas i K2 Herrer 200 m, Gunnar og Amund i K2 Herrer 500 m og Kristine i K1 Damer 500 m. Vemund røk dessverre ut i sitt heat i K1 Herrer 1000 m.

(artikkelen fortsetter)

Gunnar Nydal-Eide

Fredag 14. juni

Den andre dagen av EM gav noen oppturer og nedturer. Først var det semifinaler på 200 m. Harald padlet bra i K1 Herrer 200 m, men var 1 sekund fra finaleplass. I K2 Herrer 200 m padlet Harald og Lucas veldig bra, men endte på den sure fjerdeplassen. Litt irriterende, men samtidig et godt løp.

I K1 Damer 500 m padlet Kristine klart bedre enn i gårsdagens forsøksheat, noe som holdt til B-finale. Etter et veldig bra forsøksheat på K2 Damer 500 m var det forhåpninger om finaleplass for Hedda og Maria. De fikk dessverre ikke til et like bra løp i semifinalen, og endte som nr. 4 og gikk dermed til B-finale.

I K1 Herrer 500 m viste Gunnar at han har farten inne. Han dro til fra start og vant sin semifinale. Under en time etter var det semifinale i K2 Herrer 500 m. Gunnar og Amund var offensive fra start, men fikk det litt tøft på slutten. Dermed blir det B-finale i morgen.

Dagens finaler var i K2 Herrer 1000 m og K1 Herrer 500 m. I K2 var det forhåpninger om topp plassering og gutta gikk tøft ut. Men på de siste 250 m kom både Italia og Frankrike susende bakfra, og dermed ble det ingen medaljer på den norske båten.

Kun 50 min senere var det 500 m for Gunnar. Til tross for svært kort hvile mellom de to finalene, kjempet han i teten i store deler av løpet. På slutten var det nok ikke mer krefter igjen og han endte som nr. 8. Men meget bra padlet etter en dag med mange maksløp!

Lørdag 15. juni

Mesterskapets tredje dag ga en historisk bronsemedalje i K-4 Damer 500 m. Den norske båten med Maria, Hedda, Kristine og Anna padlet sterkt og endte rett bak Polen og Ungarn. En rå prestasjon med tanke på at det har vært litt sykdom i oppkjøringen, noe som førte til lite K-4 trening før mesterskapet. Er det noen som gleder seg til OL om noen få uker?

K4 Damer 500 M

Medaljehøsten fortsatte på mesterskapets tredje dag. Hedda og Maria padlet en knallsterk finale i K2 Damer 1000 m. De leverte offensiv padling fra første tak, og var i tet gjennom hele løpet. Etter en tøff finish med den ungarske og svenske båten ble det til slutt en bronsemedalje for de norske jentene!

Hedda og Maria

Søndag 16. juni

EM 2024 ble rundet av med enda en medalje til de norske padlerne. Maria padlet inn til en flott bronse i K1 Damer 5000 m! Hun var offensiv underveis og hadde et spurtoppgjør med Ungarn, Sverige og Spania. Amund ble nr 7 i K1 Herrer 5000 m. Han var lenge med i tetfeltet.