Bølgefestivalen 2022

03.09.2022 19.18.42

NPF og Eian Fritid kjører et prøveår med samarbeid rundt Bølgefestivalen i 2022. NPF har ansvar for aktivitet på festivalen og Eian Fritid er vertskap.

Bølgefestivalen har i flere år vært en av de store festivalene for havpadlere her til lands, og har de siste fem årene blitt en kjempesuksess som har vokst til å bli en av de største kajakkfestivalene i Norden.

Arrangementet har nå blitt så stort at Eian Fritid tok kontakt med Padleforbundet for et mulig samarbeid for å kunne videreutvikle og føre den populære festivalen videre.

- Vi spurte forbundet om et mulig samarbeid der Eian Fritid fortsatt er vertskap for festivalen i form av logistikk rundt overnatting samt det sosiale, mens Padleforbundet tar seg av alle kurs og turer, sier Hege Eian. Vi er opptatt av at dette skal føles som en helt sømløs overgang for deltakerne, med det samme innholdet og gode stemningen som tidligere.

Det har tidligere vært avholdt kurs fra andre kursstiger enn Våttkortstigen under Bølgefestivalen. Forbundet ser på dette som et positivt supplement for festivaledeltagerne og det vil derfor fortsatt være åpent for at det skal arrangeres kurs fra andre kursstiger.

Norges Padleforbund

Ken Henry Johnsen er Veileder Hav og medlem av Teknisk komite (TK) hav i NPF og jobber til daglig med risikostyring. Han jobber med planlegging av aktivitetene under festivalen sammen med Thomas Pindard som er utviklingsleder i Padleforbundet.

- For deltagerne på aktivitetene under Bølgefestivalen så ønsker vi å fortsette å tilby en leken, sosial og inkluderende utviklingsarena for havpadling i dynamiske forhold. Målsetningen er å tilby variert og passelig utfordrende aktivitet i trygge rammer som inspirerer til videre utvikling innen havpadling, og som understøtter utvikling av gode ferdigheter, mestring og padleglede. For å få dette til jobber arbeidsgruppa og tur-/kursholderne systematisk sammen om risikovurdering, planlegging og ledelse av aktivitetene, sier Pindard og Johnsen.

Gurvika

Stiftelsen Gurvika er et flott kurs- og feriested i Nevlunghavn lengst vest i Vestfold. Stedet er i utgangspunktet et ferie- og kurssted for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, men har de siste årene også sett en betydelig vekst av ivrige havpadlere.

- Det at så mange padlere har oppdaget Gurvika er veldig bra for oss, sier daglig leder Thorfinn Haugen. Stedet er bygget for og eies av funksjonshemmede i Norge, og tilveksten av så mange havpadlere gir oss veldig god markedsføring. Padlerne kommer fra alle samfunnslag, alt fra Norges Padleforbund til kommersielle aktører og andre institusjoner som Rehabiliteringssenteret AiR på Rauland, og alle bidrar til å gjøre oss mer kjent og gjør det lettere for oss å skaffe nye sponsorer. Pr i dag står padleaktiviteten faktisk for 20 % av omsetningen vår, så den er et viktig bidrag for god drift.

Norges padleforbund ser frem til dette prøveåret og jobber sammen med Eian Fritid for at festivalen skal løftes frem som en flott læringsarena for både deltagere og instruktører/turledere.

Les mer om festivalen og meld deg på de ulike kursene og turene på festivalsiden til Eian Fritid. 

Bølgefestivalen 2021

 

Tags: #Hav , #Generelt