Vellykket Trener 1-kurs for Surfski

26.08.2023 09.51.30

Trondhjems Kajakklubb er en av mange klubber som har startet opp med surfskis. Helgen 12. til 13. august arrangerte klubben Norges første trenerkurs i samarbeid med Padleforbundet.

Øyvind Anda er en av klubbens surfski-ildsjeler. Han har tidligere padlet flattvann i Oslo Kajakklubb og padlet surfski for første gang da han bodde i Sør-Afrika tidlig på 2000-tallet. 

- De første surfskiene jeg så ble brukt av livreddere på strendene der nede. Jeg fikk prøve båtene, men den store interessen dukket ikke opp før jeg kom tilbake til Norge og så at kajakktypen også er på frammarsj her hjemme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Surfski med Trondhjems KK

Fra surfskikurset

- Vi har 5 surfskis i Trondheim KK, og jeg og noen få andre har misjonert for denne typen padling. Det har nok vært en medvirkende årsak til at padlegrenen har fått en økende interesse blant klubbens medlemmer. Da ble det viktig at vi fikk godkjente instruktører. 

Instruktør fra Norges Padleforbund

De tre deltakerne på kurset; Fernando Perez-Fdez, Torleif Holm og Øyvind Anda fikk kyndig trenerveiledning av Kristian Hermansen som hadde tatt turen helt fra Arendal. Han sitter i padleforbundets Teknisk komité Surfski og er leder i Arendal kajakklubb.

Les mer om kurset på hjemmesidene til Trondhjems KK 

Øyvind Anda er en av surfski-ildsjelene i Trondhjems KK

Øyvind Anda er en av surfskientusiastene i TKK

Surfskiene gjøres klare for bruk

Tags: #Surfski