Reisebrev treningsleir i Florida

28.11.2023 08.41.22

Treningsleiren for landslaget i Florida er en fem uker lang høstsamling, og det virker som om laget virkelig har fått valuta for tiden de har tilbrakt her.

Trenerutvikler Magnus Ivarsen har tilbrakt de siste 1,5 ukene på en treningsleir i Florida med landslaget, og sier det er inspirerende å se utøverne jobbe så dedikert. Videre forteller Magnus;

Hovedtrener Octavian har virkelig satt sitt preg på treningene. Teknikk er nøkkelordet, og utøverne jobber kontinuerlig med å forfine bevegelsene på vannet. Men 2 x 3 x 1000m-økten med frekvensstyring og taktomslag, har vært hovedstjernen på programmet, repetert flere ganger i uken. Resultatene lyver ikke, og utøverne viser fremgang. 

Området Indian Harbour Beach har levert på flere måter. Å padle på vannet her mellom nysgjerrige delfiner og palmer som svaier i vinden, har skapt en unik atmosfære. Elven Banana River har vært lagets treningsarena, et sted som mange landslag og utøvere, inkludert vårt eget norske lag, har benyttet seg av de siste tiårene.

Vinden har vært vår eneste ulempe, og den har utfordret utøverne til å finne alternative ruter. De smalere kanalene mellom nabolagene i kystbyen, hvor bølger fra båter er forbudt, har blitt utforsket. Her får utøverne trent like hardt, men dessverre uten samme tette oppfølging fra trener Octavian i følgebåten.

Selv om dollaren har vært i høy kurs, har ikke det hindret glede og kos utenfor treningsøktene. God mat og turer til stranden for å surfe har vært belønningen etter timene på vannet. Å nyte en tradisjonell amerikansk thanksgiving middag med kalkun og pumpkin pie skapte fellesskap og takknemlighet blant utøverne.

Nå, med solen i bagasjen og erfaringene fra Florida som en ekstra styrke, er jeg klar for å bringe videre mine erfaringer med laget og Octavian til trenere, utøvere i klubbene hjemme i Norge.

Hilsen Magnus Ivarsen,
Trenerutvikler NPF

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen