NPF Aktivitetsledersamling Hav i Haugesund

16.05.2023 09.04.48

Haugesund Kajakklubb (HKK) tok initiativet til å være teknisk arrangør for en Aktivitetsledersamling Hav sammen med padleforbundet helga 6. og 7. mai.


Resultatet ble en flott og lærerik samling. Forbundets representanter og faglig ansvarlig for samlingen var Morten Nyborg fra HKK og Bente Solberg fra BSI Padling (og HKK). I tillegg var også den nye visepresidenten i NPF, Christin Larsen, med på samlingen og presenterte nytt fra styret og TK Hav.

Praktisk pedagogikk

Fokus for samlingen var praktisk pedagogikk og læringsmetoder for tekniske ferdigheter, praktisk HMS, risikovurdering og risikohåndtering, turledelse og ikke minst en sosial arena for erfaringsutveksling, læring og utvikling på tvers av klubbene.

Haugesund viste seg fra sin beste side med blå himmel og sol og nydelige omgivelser på landlige Vibrandsøy like utenfor Haugesund sentrum. Deltakerne representerte flere klubber mellom Bergen i nord til Jæren i sør – totalt sett 25 deltakere fra over 8 forskjellige klubber.

Artikkelen fortsetter under bildet

Aktivitetsledersamling i Haugesund

Flotte klubblokaler

HKK vartet opp med pizza i sine flotte klubblokaler i Smedasundet, før vi padlet sammen over for innlosjering i Villa Vibrandsøy - DNT sitt nyoppussede tilskudd på Vibrandsøy. Huset er flott pusset opp og beholdt mye av sitt fornemme preg fra en tid hvor sjøfart og skipsrederne hadde en sentral rolle i Haugesund. Det ble felles kveldstur ut mot Matlaug og den nye dagsturhytta i nydelig solnedgang – det er duket for en flott helg!

Lørdagen startet med treningslære

Lørdag startet programmet med litt oppfrisking innen pedagogikk og treningslæremetoder. Deltakerne ble delt i grupper sånn at hver gruppe skulle samarbeide om en læringsmetode for valgt basis padleteknikk, som så skulle prøves ut på hele gruppa i fellesskap. Ivrige deltaker levde seg godt inn i oppgavene, og det ble lagt vekt på gode og konkrete tilbakemeldinger fra gruppen. Dette gir god læring og erfaring som hver enkelt aktivitetsleder kan ta med seg hjem igjen til videre arbeid i sine respektive klubber.

Etter lunsj var det tid for nye aktiviteter med redning og tauing med fokus på samarbeid, fordeling av oppgaver og effektivitet. Og til sist en økt med kamerat- og egenredning hvor de som ønsket kunne ta måle tiden en trenger for å redde en venn eller seg selv. Imponerende innsats og det tok ikke mange sekundene før en var på plass i kajakken igjen. Dette krever øving!

Praten gikk livlig

På kvelden var det felles middag og praten rundt bordene gikk livlig. Det var mange padlehistorier og erfaringer som ble utvekslet i løpet av en veldig hyggelig kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet

Aktivitetsledersamling i Haugesund

 

Turledelse og HMS

Søndag stod turledelse og HMS på planen. Turplanlegging og ROS-analyse er en sentral del i arbeidet som turleder, og ivrige deltakere tok oppgavene sine seriøst. Skipsleia gjennom Karmsundet er til tider travel med store skip og hurtigbåter. Hele gruppen ble ledet trygt over skipsleia etter kyndig ledelse fra de enkelte gruppene. Det ble en flott tur i Haugesund sin bynære skjærgård blant holmer og skjær, helt ute i havgapet.

Samlingen ble avsluttet i HKK sine klubblokaler med en oppsummering og evaluering av helgen i sin helhet. Alle deltakerne og vi som ansvarlige fra NPF er svært fornøyde med samlingen. Dette gir inspirasjon og motivasjon til videre utvikling og arbeid hjemme i våre klubber. 

En stor takk til HKK ved leder Arild Haugstulen og May Britt Neverdal fra styret, som tok initiativ til samlingen. I tillegg også øvrige medhjelpere og tilretteleggere fra HKK! Vi kommer gjerne tilbake!

Hilsen visepresident Christin Larsen og NPF-representant Bente Solberg

Aktivitetsledersamling i Haugesund Aktivitetsledersamling i Haugesund Aktivitetsledersamling i Haugesund

Tags: #Hav