Fantastisk sommerleir

16.06.2023 08.02.25

Sommerleiren på Storesand i Hvaler ble en suksess. 125 deltakere, fantastisk vær, super logistikk og et spennende og variert tur- og kursopplegg la alt til rette for eventyrlig padling i Hvalers skjærgård.

Årets sommerleir var den 22. i rekken, og som vanlig møtte det mange entusiaster. Flere padlet til leiren, en gjeng fra Sandefjord Kajakk padlet helt hjemmefra og over fjorden.

Birgitte Wold Dahl fra arrangørklubben FROSK (Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb):

- Årets sommerleir kunne vel egentlig ikke blitt bedre! Det kom deltakere fra hele 17 klubber og både Vestlandet, Sørlandet, Telemark, Innlandet, Oslo og Viken var representert. Med så mange deltagere, er vi avhengig av medlemmene våre, og de stilte opp! Dugnadskorpset fra Frosk telte rundt 20 personer og de gjorde en imponerende jobb, ikke minst når vi måtte snu oss rundt og servere reker i stedet for å arrangere grilling lørdag kveld (på grunn av skogbrannfare). 57 kg reker krever litt logistikk, men alle fikk, og ferske Hvalerreker på stranda smakte skikkelig sommer!

- Å invitere 125 padlere på tur, workshops og kurs krever aktivitetsledere! Fra Frosk stilte det minst 15 godt forberedte turledere. I tillegg bidro både Drøbak Kajakklubb og Havpadlerne Færder med forsterkninger, det setter vi veldig pris på!

- Ingen leir uten workshops. Temaene i år var surfski, effektive framdriftstak, retningsstabilitet og trygg i kajakk gjennom lek og moro. Erfarne padlere fra Frosk, Frosk/Mandal og Drøbak stod for gjennomføringen. I tillegg hadde vi invitert Eian Fritid og Ut i det fri til å arrangere grunnkurs Hav, rullekurs og navigasjon i kajakk. Det ble et bra supplement til turer og workshops, og flott at Eian stiller med salgsbod på leiren. Ellers var bruktboden populær i år. Det var mye bra kajakkutstyr som skiftet eier under leiren, noe som både er moro og miljøvennlig!

Artikkelen fortsetter under bildet

Fantastisk sommerleir på Storesand

Hilsen fra Norges Padleforbund

Trond Glesaaen er prosjektleder for Ro- og Padleled Oslofjorden og har jobbet i Norges Padleforbund i en årrekke. Han har mange gode ord om arrangementet.

- Årets sommerleir ble nok en gang en kjempefin samling med alt fra nattpadling til guidede turer, kurs og workshops. Det startet med nattpadling fredag for de som ville det, mens andre valgte å være sosiale og møte nye og gamle bekjente. Lørdagen begynte med yoga på stranden og fortsatte med korte og lange fellesturer, kurs og workshoper i det flotte været. Arrangementet var godt organisert og omgivelsene kan vel knapt bli bedre? På vegne av Norges Padleforbund vil jeg takke Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb og alle de frivillige som organiserte og gjennomførte leiren på en fremragende måte!

Ivrige telemarkinger

Trine Lothe og Jorunn Solberg er begge Aktivitetsleder Hav og del av et voksende kajakkmiljø i Vinje i Telemark. De deltok på Sommerleiren for andre gang. I fjor kom de padlende fra Strømstad over Sekken i grov sjø, i år kjørte de bil til leiren og kom allerede torsdag kveld.

- Det er eit fantastisk område å padle i, forteller Trine. Ein lærer veldig mykje. Det er flotte padleturer og workshoper, med flinke instruktører og padlere. Dei deler meir enn gjerne sin kunnskap. Du føler at dei har lyst til å lære bort og hjelpe. Det er alltid god stemning!

- Det er flotte lokaler, både sanitæranlegg og kafe, skyter Jorunn inn. Området passer bra for å bo i telt. Alt er så tilrettelagt, lettvint og godt organisert!

Artikkelen fortsetter under bildet

Fantastisk sommerleir på Storesand

Ferske i kajakk

Bente-Heidi Mjørnaren og Lars Terje Larsen kjøpte sine første kajakker i fjor sommer, og er allerede medlemmer av FROSK:

- For oss som er relativt ferske kajakkpadlere, med en uke gammelt grunnkurs hav, er det fantastisk å treffe så mange erfarne padlere som velvillig deler sine kunnskaper. Turene var tilrettelagt forskjellige ambisjonsnivå og alle ble tatt vare på. At Storesand viste seg fra sin beste side når det kommer til vær og vind, var prikken over i-en. Vi gleder oss allerede til neste års padleleir!

Andre helg i juni hvert år

Frister dette? Hold av den andre helgen i juni 2024 (og 2025, 2026 osv!).

Fantastisk sommerleir på Storesand Fantastisk sommerleir på Storesand

Bruktboden var veldig populær

Fantastisk sommerleir på Storesand Fantastisk sommerleir på Storesand

Aldri en sommerleir uten Gro og Halvor

Fantastisk sommerleir på Storesand

Tags: #Hav