Fantastisk EM

09.08.2023 08.57.44

Årets Europamesterskap for Junior og U23 ble en stor suksess for Norge og det beste mesterskapet på mange år.

Magnus Ivarsen var lagleder for Norge sammen med Nils Olav Fjeldheim (begge er tidligere elitepadlere). De var selvsagt strålende fornøyde.

- Mesterskapet ga oss den første gullmedaljen på K1 500 m og den første internasjonale medaljen på 200 m siden 2016, og juniorutøverne nådde sin første A-finale siden 2017! Det er veldig viktig at norsk padling har noen som presterer i finaler i internasjonale mesterskap, det gir oss en referanse til hvilket nivå som gjelder for å prestere. I tillegg til veldig gode resultater, så fikk alle utøverne mye erfaring. De unge utøverne er nå mer klar over hvor det internasjonale nivået ligger, og hvor mye bedre de må bli for å nå toppen.

Stort lag

Det norske laget talte hele 13 padlere. I juniorklassen var det Arild Stiegler, Hans Petter Haaland og Emil Fjeldheim. I U23 var det Gunnar Nydal Eide, Nicolai Lønning, Lars Ivarsen, Gudmund Staupe, Eirik Usland-Gade, Felix Svanberg, Ivar Flikka Buch, Syver Saksvik, Elise Erland og Elsa Marie Stensholt.

Artikkelen fortsetter under bildet

Norges lag under EM for Junior og U23

U23 herrer K1 500 m og 200 m
Gull til Gunnar Nydal Eide! Han padlet et knallsterkt løp, åpnet hardt og holdt bra helt inn. Ungareren kommer sterkt på slutten og ingen vet hvem som passerer mållinjen først. Etter mange minutter med usikkerhet så får vi vite at gullmedaljen blir delt mellom Gunnar og ungareren. Gunnar leverte også på 200 m i et veldig spennende og tett løp! I et felt som forlot startblokkene ekstremt raskt så klarte Gunnar å holde trøkket helt til mållinjen og sikret seg bronsemedaljen!

Gull til Gunnar Nydal Eide

Junior herrer K2 500 m og 1000 m
Emil Fjeldheim og Hans Petter Haaland. Guttene leverte et solid løp med 4. plass og var under et sekund fra å kvalifisere seg til A-finalen på 500 m. På 1000 m ble det plass i A-finalen, Norges første internasjonale A-finale for junior herrer siden 2017. Etter et hardt løp med en god avslutning endte de på en 6. plass, og de er fornøyde med prestasjonen sin.

Emil Fjeldheim og Hans Petter Haaland

U23 damer K2 500 m
Elise Erland og Elsa Marie Stensholt. Jentene holdt godt følge med startfeltet i sitt heat. Dessverre var ikke marginene på deres side og de endte på 6. plass, bare sekundet bak en A-finale.

Erland og Stensholt

Junior herrer K1 200m B-finale
Arild Stiegler kjempet hardt i sidevinden o B-finalen og ender på 2. plass, rett bak belgieren i bane 1. Bra løp og sterk prestasjon av førsteårsjunioren!