Fantastisk bølgefestival

26.10.2023 08.20.34

Årets Bølgefestival bød på mye vind og vær, masse bølger og mye moro! Stemningen var god hele helgen igjennom, med over 200 glade padlere.


Tonje Pedersen er styremedlem i NPF, her er hennes rapport:

- Bølgefestivalen er en helg med mulighet for læring gjennom mange forskjellige aktiviteter, som surf, brott 1 og 2, turer med forskjellige distanser og vanskelighetsgrader, parapadling, workshop teknikk eller workshop oppdagende læring. Altså noe for enhver smak. Nye vennskap har oppstått på tvers av klubber, det ble skapt mange gode minner og mye latter.

Fullt telt og stor stemning

Lørdag kveld var festivalteltet fullt, og her var det god stemning. 31 klubber var representert på årets festival. Visepresident Christin Larsen startet med noen velvalgte ord, deretter fortalte Hans Kristian Norseth om det å være parapadler på en bølgefestival. Til slutt holdt Edd Bjørke fra Edge Kajakk et foredrag om utviklingen av den nye Alnes Ocean-kajakken, en spesialkajakk for surf og leik i bølger. Jeg tror det var mange som fikk lyst til å prøve kajakken i bølgene!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Kristoffer Vandbakk

Foto: Kristoffer Vandbakk

Padleforbundet sto for kurs og turer

Dette var andre året at Norges Padleforbund arrangerte bølgefestival sammen med Eian Fritid. NPF sto også i år for alle turer og kurs, mens Eian Fritid stod for logistikken med hytter og innkvartering. Eian hadde også flyttet noe av butikken til Gurvika, i tillegg til en henger med demokajakker.

Nå er det bare å glede seg til neste Bølgefestival, med alle de glade padlerne, den gode stemningen og ikke minst de fine bølgene i Nevlunghavn!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Christian Harstad

Foto: Christian Harstad

Hege Eian fra Eian Fritid er også godt fornøyd med årets Bølgefestival:

- Det kreves litt for å kunne gjennomføre festivalen med det været som slår til år etter år. Teamet rundt festivalen jobber godt sammen, og sørger for at vi nok et år kan ta imot deltagerne når de med brede glis kommer inn etter en dag i bølgene. Det å kunne bidra sammen med padleforbundet til å skape en slik møteplass for padlere, er veldig gøy! 

Vi er på andre året med samarbeid om Bølgefestivalen, og det er hyggelig å se at den videreutvikles i tråd med mottoet «Padling for alle». At vi i år også kunne ønske parapadlere velkommen var ekstra gledelig. 

Jeg føler at festivalen surfer på riktig bølge og ser frem til flere år med godt samarbeid med Norges Padleforbund!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Silas Kraul

Foto: Silas Kraul

Trond Glesaaen sitter i arrangørstaben sammen med Per Olav Lund og Ken Henry Johnsen. Alle tre er Veileder Hav i NPF.

- Bølgefestivalen er en flott arena for læring og videre utvikling, både på den tekniske siden og ikke minst når det gjelder gruppedynamikk. Det å finne gode og trygge løsninger under varierende og til dels svært krevende forhold, gir klubbinstruktørene verdifull trening. Festivalen hjelper også Norges Padleforbund med å utvikle arrangementer. Vi får dokumentert hva som fungerer og hva som eventuelt ikke fungerer, og utvikler gode konsepter.

Begge foto nedenfor: Odd Resser

Foto: Odd Resser / Camilla Kjemperud Foto: Odd Resser / Camilla Kjemperud

Tags: #Hav