Askøy Padlefestival gikk av stabelen i helgen

03.09.2023 20.33.44

Askøy Kajakklubb er en forholdsvis liten padleklubb, men har i mange år utmerket seg med sine forskjellige arrangementer og gjestfrihet.


Padlefestivalen på Askøy har blitt et av året absolutte høydepunkt, der mange av oss kommer tilbake år etter år, i tillegg til at nye padlere hele tiden kommer til. Årets arrangement ble arrangert helgen 1. til 3. september og var utsolgt for cirka 10 måneder siden. Alt i alt møtte det 120 mennesker som kom for å dele kompetanse, le sammen, og fortelle skrøner rundt bålene utover kvelden. Stemningen gjennom hele helgen var enestående.

Artikkelen fortsetter under bildet

Askøy Padlefestival

Mange frivillige

Det var cirka 30 frivillige som har hjulpet til med forskjellig. Vi har i mange år jobbet med å samarbeide på tvers av klubbene i regionen vår, så det har kommet aktivitetsledere, turledere og veiledere fra alle naboklubbene for å være med å lage turer og gøy.

Festival for alle havpadlere

Festivalen startet som Askøy Rundt Padlefestival der deltakerne padlet rundt øyen på to dager, en distanse på totalt 60 km. Nå har den endret karakter, og har heller blitt en festival som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter gjennom hele helgen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Askøy Padlefestival

Realistiske øvelser i fine forhold.

Bading og bobler, Rull & Tull og Bølgebøll

I år dukket "Bading og bobler" opp på programmet for første gang, og ble en av favorittene hos deltakerne. I tillegg ble det tilbudt Rull og Tull, teknisk trening av høyeste kvalitet, Bølgebøll på vestsiden, langtur, kortere tur, kosetur, grønnlandsårepadletur og mye mer. Basen har hele tiden vært Kollavågen, der festivalen etter hvert har fått fast tilholdssted.

Norges største neste år?

Neste år har padlefestivalen 10 års jubileum, og gjengen har planer om å slå skikkelig på stortrommen! Askøy Kajakklubb tar sikte på å bli Norges største ikke-kommersielle arrangement for havpadlere, og påmeldingen for 2024 er allerede åpen!

Med padlehilsen

Christin Larsen
Vise-president Norges Padleforbund

Foto: Jo Magne Liabø og Samuel A. Flaten

Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival Askøy Padlefestival

Tags: #Hav