Aktivitetslederkurs Packraft

02.05.2023 14.57.34

Helgen 22. og 23. april arrangerte Norges Padleforbund kurs for kommende aktivitetsledere innen packrafting. Kurset ble holdt i Bø i Telemark og det var 12 deltakere.

Alle bilder: Fredrik Feyling

Bøelva viste seg fra en relativ frisk side, med drøye 50 kbm i vannføring og bare et par varmegrader i vannet. Det stilte deltakere fra packraftmiljøene i Oslo, Sjoa, Voss og Telemark, samt et par tilreisende fra Sverige og Østerrike som ønsket NPF-sertifisering.

Fredrik Feyling er Veileder Packraft, og ledet kurset sammen med Heidi Grimnes (Veileder Hav og Livredning). Han er veldig fornøyd med innsatsen til deltakerne og de gode diskusjonene som preget mye av kurset:

- I forkant av kurset tok vi kontakt med noen av de ulike miljøene som driver med kursing i packraft og luftet ideen om et aktivitetslederkurs. Responsen var god. På bakgrunn av dette var kurset også en dialog med formål å forbedre kommende kurs, og ikke minst å diskutere innhold og agenda. Kurset ble stort sett gjennomført etter planen, men med noen endringer basert på at det var mange svært dyktige deltakere som allerede hadde lang erfaring i å lede aktiviteter. Oppdagende læring, begrunnelse for valg av læremåte og diskusjon om løsninger ble en viktig og naturlig del av kurset.

Artikkelen fortsetter under bildet

Aktivitetslederkurs Packraft mai 2023

Bjørn Sekkesæter er en erfaren turleder og har blant annet hatt ekspedisjoner til Grønland med flere. Han svarte dette på spørsmål om hvordan han opplevde kurset:

- Jeg var så heldig å få plass på det første aktivitetslederkurset for packraft, og hadde en utrolig lærerik og oppbyggende helg i Bø. Selv har jeg padlet mye packraft i elv de siste årene, og jeg har vært på flere langturer der vi har hatt med betalende deltagere. Det føles godt å endelig ha «papirene i orden», slik at den aktiviteten jeg er med på å organisere er forankret i gode planer, med padleforbundet i ryggen. Aktivitetslederkurset var lagt opp på en god måte der vi som deltagere fikk muligheten til å dele erfaringer underveis, og med meget dyktige og kompetente instruktører fikk vi maksimalt utbytte av to fulle kursdager.

Har du lyst til å lære mer om å padle med Packraft? Her er lenke til de ulike kursene på stigen.

Aktivitetslederkurs Packraft Aktivitetslederkurs Packraft Aktivitetslederkurs Packraft Aktivitetslederkurs Packraft

Tags: #Generelt