Aktivitetsleder Livredning Ute

11.12.2023 19.52.46

Helgen 25. og 26. november fullførte åtte deltakere kurset Aktivitetsleder Livredning ute. Kurset startet med trening på vannkompetanse i bølgebassenget til Redningsselskapet.


Kristoffer Vandbakk var kursansvarlig sammen med Heidi Grimnes, og veldig fornøyd med deltakerne og forholdene.

- Bassenget gir deltakerne erfaring og ferdigheter i et kontrollert miljø. Bølger, belysning, vind og regn kan justeres etter hvert som deltakerne utvikler kompetansen. Etter en gradvis tilnærming, greide de fleste å hoppe fra 6 meter og dykke ned til 6 meter for å hente en livredningsdukke. Avslutningsvis reflekterte flere av deltakerne over at de greide mer enn det de opprinnelig trodde de ville greie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fra bassenget til Redningsselskapet- På dette kurset er undervisningsmetoder, øktplan og HMS vesentlige temaer. Gjennom gruppeoppgaver fikk deltakerne erfaring med å planlegge og risikovurdere kurs i livredning. Kursets siste halvdel ble brukt til scenarioer hvor deltakerne ledet og utførte livredning i sjøen. En kystvandring med klyving, hopping og svømming holdt deltakerne varme til tross for at det bare var 7 grader i vannet.

Les mer om livredningskursene til Norges Padleforbund her.

AL Livredning Ute AL Livredning Ute

 

Tags: #Generelt