Parasamling i bølge og brottpadling

17.10.2022 12.26.28

Den første samlingen i bølge og brottpadling for parautøvere i regi av Norges padleforbund ble avholdt 07-08.10.22 i Gurvika utenfor Nevlunghavn.

Deltakere og instruktører møttes på fredag ettermiddag i Gurvika, spiste middag sammen og pratet om lørdagens program. De fleste var nok spente på værutsiktene, og hvor store bølgene var der ute.

Det hadde blåst 19-22m/sek torsdag og vinden fortsatte på fredag så det var en spent gruppe som sjøsatte på lørdag. Men lørdagen vartet opp med lite vind og skyfri himmel. Det er jo drømmeforhold for denne type padling, med vind i forkant og dønninger som henger igjen og skaper flotte forhold langs land og rundt holmer og skjær.

Før lunsj var vi bukten og testet litt ferdigheter, før vi startet litt pent langs land i sydlig retning. Det å padle langs klipper og svaberg i dønninger er en god start. Da kan en også regulere hvor mye «gass» man vil gi i form av hvor nærme land man vil gå. Jo nærmere land, jo mere heis. Fikk også trent på det å ligge med baugen mot fjellet og kjenne på kreftene i bølgene.

Lunsjen den tok vi på verandaen i Gurvika, med varmmat, og stekende sol.

Etter lunsj ble det området rundt Bramskjæra. Mellom øyene der ute er det godt trykk med bølger, men også slik at man kan ligge i le, og nærme seg forsiktig på en trygg måte. Vi fikk også trent på surf mellom holmer og skjær.

Redninger i urolige forhold fikk vi også trent på, da det ble noen velt, både frivillig og ufrivillig.

Mestring, idrettsglede og uavhengighet er sentrale ord for padlingen denne helgen.

I en kajakk nøytraliserer du de største forskjellene som en normalt finner ellers i hverdagen. "Kommer man seg nede i kajakken er alle like - det er en frihet man sjeldent kan oppleve andre steder!" Og det gir en stor opplevelse av mestring. Og når dette forgår i trygge rammer, er denne type aktivitet helt perfekt.

Og noen av tilbakemeldingene fra deltakerne var:

  • Overraskende positivt.   
  • Følte dette var trygt.
  • Det forgikk i trygge rammer.
  • Det var ikke noe press.
  • Håper dette kan bli en tradisjon.

Og med NPF sin visjon "Padleglede for alle" så er jeg ganske sikker på at den visjonen ble oppfylt denne helgen.

Bjørn Arild Hauglin

Tags: #Hav