NPF Trenersamling - Surfski

02.11.2022 08.41.41

Trenersamlingen hadde fokus på trenerrollen med ønske om påfyll i verktøykassen for gode øvelser og aktiviteter for trening, og rekruttering av flere medlemmer og nye konkurranseformer innen surfski.

NPF ved TK-Surfski arrangerte trenersamling slutten av oktober på Åmøy Fjordferie like nord for Stavanger. Deltakere fra flere klubber var med denne helgen - Sunnhordland PK, Haugesund KK, Stavanger KK, Arendal KK, Drøbak KK, Oslo KK og BSI Padling. Deltakere fra både øst og vest var klar for en helg med faglig påfyll og inspirasjon fra Emma Levemyr fra Sverige. Forholdene var perfekte - flat sjø, nesten vindstille! Det betydde at vi kunne vie hele oppmerksomheten til ulike aktiviteter og konkrete øvelser som man kan ha på trening hjemme i våre respektive klubber.

Lørdag delte vi oss i to grupper, hvor en gruppe jobbet med grunnleggende padleteknikker og ikke minst re-entry!, mens den andre gruppen øvde på "buksering" (nytt begrep!) - altså ulike former for å hjelpe en med-padler både med og uten surfski. Alle fikk prøve alt, og vi sitter igjen med flere nye verktøy som kan brukes i den regulære treningen i våre klubber. Veldig nyttig, og stort engasjement blant samtlige deltakere! På kvelden var vi samlet til oppsummering, diskusjon og felles middag. To økter ute på sjøen med høy konsentrasjon og sterkt fokus gjør en padler sulten og sliten! 

Søndag dro vi til Hellestøstranden for å ha ulike strand-aktiviteter med surfski. Nok en gang perfekter forhold - små bølger inn på stranden uten at disse tok bort fokus fra hovedaktiviteten. Et rundingsmerke ble lagt ut ca 100 m ut fra stranden som vi skulle padle ut til og rundt og surfe inn igjen (om det var surf eller en havnet i rippen?), og start- og målmerke på stranden. Vi hadde ulike løp med forskjellig type starter - start i knedypt vann, i vannkanten eller inne på stranden, og med en eller to runder utom rundingsmerket, i både individuelle løp og lag-løp. Dermed fikk vi øvd på både startposisjoner, komme seg oppi surfskien, padle med høy puls og intensitet, og ikke minst løping i sand (!) både med og uten surfski. Utrolig artig og fin kort løype sånn at alle har mulighet til å gjennomføre på en god måte. En siste vri var samling av alle surfski og årer i tilfeldig rekkefølge, og så fikk alle hvert sitt nummer og måtte da bruke tildelt åre og surfski for å padle en runde - UTEN å gjøre noen justeringer av utstyret! Ganske interessant å padle en særdeles rank surfski, padle uten å nå frem til fotbrett og padler, med knærne oppunder nesa og/eller med motsatt vridning på åren! Veldig gøy og utfordrende var det iallefall! 

Det ble en helg med mye og variert aktivitet, og en skal ikke se bort ifra at det dukker opp noen gode ideer til nye konkurranseformer som kan brukes til å rekruttere yngre padlere og ikke minst inkluderes i NC / NM - surfski shorttrack! Strand-aktivitetene var intensive, og flere kjente nok dette i kroppen i etterkant.

Tusen takk til Emma for engasjement og herlige aktiviteter, og ikke minst - tusen takk til alle deltakerne som utviste et veldig stort engasjement og entusiasme. Det var en superfin samling, kjempegod stemning og felles aktivitet og gode samtaler! Dette ser vi frem til å få brukt, og til vi møtes igjen for å utveksle nye erfaringer!

Hilsen Bente Solberg

-for TKS / BSI Padling

All foto: Marit Nilsen

Tags: #Surfski