Klubbmedlemmenes utdanning og ferdigheter

Siden forbundet utviklet våttkort, har nå over 200 000 gjennomført padlekurs. På kurset får deltakerne utdelt kunnskap, trent på ferdigheter som vi er avhengige av å mestre når vi gjør den padlingen vi har utdannet oss til, enten det er grunnleggende, eller avansert padling. Dette for at vi skal føle oss trygge, men også for at vi skal ha det moro på vannet eller i elven.

Kunnskapen setter oss i stand til å vite hvordan vi skal utføre en bestemt aktivitet, og ferdighetene er vår kapasitet til å utføre aktiviteten riktig i ulike situasjoner.

Riktig kunnskap og ferdigheter setter oss i stand til å utføre padlingen med et akseptabelt nivå av risiko, og er to grunnleggende ingredienser av det å praktisere sikkerhet. Som med alt vi gjør i hverdagen, er kunnskapen og ferdighetene ferskvare. Det vil si at vi må reptere for å holde ved like. I praksis vil dette si at vi hele veien er avhengige av å reflektere over følgende spørsmål:

  • Hvorfor gjør vi det slik?
  • Gjør vi det best mulig?
  • Hvordan kan vi gjøre det enda bedre?

Nøkkelen her er at vi snakker med sammen, deler kunnskap og erfaringer, viser ydmykhet og forståelse, og hele veien har et ønske om å spille hverandre bedre som et lag. Padling er tross alt en lagidrett hvor vi alltid praktiserer aktiviteten på premissene til den av oss som har minst kapasitet. På denne måten gir vi hverandre muligheten til å bli bedre innenfor trygge rammer og i et naturlig tempo.

Klubben kan og bør kreve kunnskap og ferdigheter av deltakere for å delta på klubbens egne aktiviteter. De fleste klubber og kommersielle aktører krever enten intro- eller grunnkurs av medlemmene for å delta eller ved utlån av klubbens utstyr avhengig av de lokale forholdene.