VM-sølv til Maria Virik

25.07.2017 20.13.38

Årets verdensmesterskap i sprintpadling for Junior og U23 arrangeres i Pitesti i Romania helgen 27.-30. juli. Her er det norske laget.

Mesterskapet siste dag – rapport fra Jacob Norenberg:

K-4'en med Vemund/Harald/Oliver/Sondre fikk det ikke helt til i B-finalen på 500 meter. De hang brukbart med de første 300 meterne, men derfra og inn falt de helt sammen og padlet et løp langt under pari. De er selv skuffet over løpet i B-finalen, det er små marginer og de lærer at med et dårlig løp faller man fort igjennom på dette nivået. Alt i alt har gutta vist hva som bor i dem, det er en sulten gjeng som reiser hjem fra Jr. VM - med en stor lyst til å trene hardt fremover!

Maria gjennomførte en god 500 meter, hun kom litt dårlig ut fra start, ble litt passiv og ble liggende litt tungt, en god avslutning gjør at hun ender 8, hvilket er Norges beste plassering av en juniorjente på 500 meter. Det bare viser hvilket potensial Maria har!

Alt i alt et veldig bra mesterskap - gutta ser at det ikke er så langt opp for å kunne blande seg blant de beste i verden, de lærer mye og ser at med mer trening i banken er alt mulig. Til Maria kan vi bare si - gratulerer med et fantastisk gjennomført mesterskap, du viser råskap, kombinert med elegant padling!

Maria Virik. Foto: Thomas Pindard / NPF

Sølv til Maria – rapport tredje dag:

Trener Jacob Norenberg sørget for at Maria spiste en solid porsjon med Pasta Carbonara etter semifinalen på K-1 500 m på torsdag – i dag hadde den sterke Bærumsjenta krefter nok til å storme inn til en råsterk sølvmedalje på K-1 1000 m – vi gratulerer! Oliver og Vemund leverte et sterkt løp i B-finalen på sin K-2 1000 m. De ledet frem til det var 150 meter igjen, men fikk det litt for tøft de siste meterne – de endte på en fjerdeplass i B-finalen og ble nummer 13 totalt.

I morgen padler Maria sin A-finale i K-1 500 m kl 12:48 norsk tid, mens den norske K-4`en med Vemund, Harald, Oliver og Sondre skal padle sin B-finale kl 12:06.

Rapport andre dag:

Maria padlet et bra forsøksheat på sin 500 m og kontrollerte inn til en andreplass. Hun havnet i en tøff semifinale, men med en avslutning det luktet svidd av endte hun på en sterk andreplass. Maria er dermed klar for A-finale på K-1 500 m på søndag – hennes andre i dette mesterskapet!

K-4`en med Vemund, Harald, Oliver og Sondre kom i et knalltøft forsøksheat men kom seg allikevel til semifinalen. Der kjørte de tøft, men nådde ikke helt opp – endte på en femteplass og gikk dermed til B-finalen søndag.

Rapport første dag:

Maria åpnet veldig tøft i forsøket på K-1 1000 m og ble litt overrasket da hun ble passert av en rumener eller 500 m. Derfra og inn kontrollerte Maria farten til en andreplass. I semifinalen åpnet hun mer kontrollert og var med i front hele veien og sikret sin plass i A-finalen! I følge Jacob Norenberg i det norske støtteapparatet lovet Maria – over en stor porsjon Pasta Carbonara - at hun skulle gi maks gass i lørdagens finale, vi gleder oss!

Oliver og Vemund padlet et sterkt forsøksheat på sin K-2 1000 m. I semifinalen fortsatte de med bra padling, de hang med i fronten til ca 500 m men fikk det tøft fra 750 m og inn. Endte på en femteplass og er klare for B-finale lørdag.