Oppsummering NM Kristiansand

16.08.2021 13.26.44

Kristiansand Kajakklubb arrangerte ett flott K1 NM og lagbåt UM helgen 14-15 august

Etter flere år uten stevner i Kr.sand var det godt å komme tilbake til Sørlandet med faste starter og smale baner. Det ble levert mange sterke løp og resultater kan ses via www.racemanager.no Forholdene denne helgen var varierende, med sol, regn og vind i forskjellig grad.

I år var det dessverre ikke nok deltagere i senior damer til å dele ut H.M Konges pokal. Maria Virik fra Bærum Kajakklubb vant K1 500m på sterke 1’54’’87 og hadde vært en verdig vinner av pokalen. Maria vant også K1 1000m og K1 5000m, men måtte se seg slått av klubbvenninne Kristine Amundsen på K1 200m som vant på 0’43’’13.

For herrene var det Eivind Vold som endelig kunne heve H. M. Kongens pokal. Han leverte en veldisponert K1 1000m og ingen kunne matche farten hans siste 200m og han klokket inn på 3’35’’28 Eivind padlet også inn til gull på K1 5000m og fikk meg seg to gull fra helgens NM! Sprinter Harald Ivarsen fra Fana KK vant K1 200m på 0’36’’38 , mens OL deltager Lars Magne Ullvang fra Tysvær Kano og Kajakklubb vant K1 500m i suveren stil på 1’39’’95.

I U18 (juniorklassen) ble Celine Helleren fra Flekkefjord den store profilen med 4 gull og Elias Hollingsæter fra Bærum Kajakklubb vant 3 gull. Lucas Røsten fra Strand KK har vist fin stigning gjennom sesongen og vant K1 200m.

I U16 klassen var det mange jevne løp, spesielt på K2 for herrer. Det er oppløftende å se at medaljene blir fordelt på flere klubber og regioner. Det tyder på at det jobbes godt i mange miljøer og at vi har spennende år foran oss. Den store deltakelsen i P14 (18utøvere) ble også lagt merke til og igjen er det en bekreftelse at det jobbes godt i klubbene.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen