Treningssamling forbundsgruppen

01.02.2021 12.44.22

Forbundsgruppen har akkurat gjennomført en 14dagers treningssamling på Nordseter i Lillehammer kommune. Det har blitt mange mil på ski og 30t trening i uka på de som har hatt mest volum. Fokuset på denne samlingen har vært på å øke aerob utholdenhet og forbedre padleteknikken. Takket være fire padlemaskiner, to Dansprint SAM og to magnar maskiner, har det blitt mye ergometer trening med fokus på teknikk. Takket være alle ergometerne, som Sparebankstiftelsen gav støtte til i 2020, ble samlingen meget bra. Det er viktig å få jevnlig trening på padlemaskiner gjennom vinteren for å holde teknikken vedlike.

Pandemien gjorde at det var vanskelig å være sosial med andre enn de enn bodde  i samme leilighet med. Samtidig har alle kjent på at vi tross alt er privilegerte som kan trene mer eller mindre som normalt, bare ved å passe på enkle smittevernstiltak.

Som topputøvere liker vi å konkurrere i det meste, det gjelder også for langrenn. En av øktene var 10km testløp i WC løypene på Sjusjøen Langrennstadion, Natrudstilen. I kalde forhold, -15 grader, klinker vår beste herreløper til med 26:54 og beste dame med 33:52 . Dette er bra tider for en 10km WC løype, en løype som er langt fra en flat løype! Man må regne med en del stavbrekk når padlere er på skisamling, selv om vi er stødige i kajakken så mangler vi litt på balansen på ski. I tillegg til noen staver som knakk som følge av fall må det også nevnes at dagens staver ikke er lagd for kreftene som finnes hos noen av padlerne. Når skistaver splintres i fem deler for kraften blir for stor, da vet vi at vi nærmer oss der vi skal være som padlere! 

Bildet av brukket stav og startbildet er foto: Ester Ayerdi

De andre er : Mathias Hamar/NPF

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen