Så ble det padleleir på Hvaler likevel!

22.06.2021 06.35.50

En vår preget av usikkerhet rundt koronaepidemien gjorde planlegging av årets padleleir på Storesand til en liten tålmodighetsprøve.

Tekst: Dan Christiansen. Foto: Birgitte Wold Dahl

Lenge ventet vi på en avklaring om antall eller om vi i det hele tatt fikk lov til å arrangere leiren, men så kom det lyspunkter som gjorde at vi hadde trua … Avgjørelsen fra Hvaler kommune lot vente på seg siden gjenåpningen ikke gikk like fort som antatt. Da tre uker gjensto til selve arrangementet, fant vi det riktig å gjøre det om til en ren «klubbleir» med færre deltagere, hvis tillatelsen skulle gå i orden. Vi påla oss selv en del restriksjoner som maks antall deltagere, spriting, avstand og ellers alt som hører Covid til. Og så gikk det vår vei! Hvaler kommune ga klarsignal mandagen før!

Magisk sommervær

Selve padleleiren i år ble fantastisk, ikke minst på grunn av et helt magisk sommervær. Det var så å si vindstille til å være ytterst i havgapet, og sommerværet varte fra fredag til søndag. Den gode temperaturen holdt seg døgnet gjennom. Det var faktisk ok at det var litt lettskyet, ellers kunne det fort blitt for varmt!

Fredagskvelden inneholdt som tradisjonen tilsier, nattpadling. Skjønt disse lyse sommernettene vi nå har, kan vel knapt kalles natt. En gjeng dro ut fra stranda i 22-tiden og vendte tilbake en god time seinere. Lysene fra kajakkene tegnet seg som morild mot den fortsatt lyse vesthimmelen.

Turer, kurs og morgenyoga

Lørdag padlet en god gjeng ut i havgapet til Tisler, mens en annen tur gikk østover rundt Lauer og småøyer med iskrempause på Skjærhalden. En tredje tur rundet Rødshue, oppover Løperen på Asmaløy-siden, over til Filletassen og ut igjen på Kirkøysiden av Løperen. I tillegg var det både grunnkurs og aktivitetslederkurs på leiren.

Sommerkvelden innbød til samling rundt grillen med småprat og minner.  Gitarspill, sang, dans og balansegang på line var med på å lage den gode Storesand-stemningen! Både lørdag og søndag var det morgenyoga på stranda. Mange morgenfriske padlere møtte opp og hilste solen og dagen velkommen!

Nye fasiliteter på Storesand camping

Nytt av året er at Hvaler kommune har overtatt driften av Storesand. For kommunen ble arrangementet en fin gjennomkjøring for hva som venter når sesongen starter for alvor. Vi er jo en erfaren gjeng på stedet, så tross en og annen kortsiktig frustrasjon ble startproblemene ordnet opp igjennom samarbeid med velvillige ansatte i kommunen. Friluftshuset og de nye toalettene og dusjene var en ren fornøyelse å innvie!

Selvsagt savnet vi alle våre padlevenner fra nær og fjern som har vært trofaste deltagere på våre sommerleirer tidligere. Men alt tatt i betraktning var det nok greit at det ble en minileir i år – så får vi heller komme sterkere tilbake neste år!

God padlesommer alle sammen!

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord