Påsketur

08.04.2021 11.46.21

Prosjektleder Trond Glesaaen har vært på padletur i deler av området til Ro- og padleled Oslofjorden, her er en rapport.

Selv om stadig flere driver med padling som helårsaktivitet, er det gjerne ved påsketider det virkelig begynner å klø i hendene etter å gripe om åreskaftet.

Trond Glesaaen er prosjektleder for Ro- og padleled Oslofjorden, og tilbrakte påsken i kajakken i området ved Nøtterøy, Tjøme og Bolærne. Vi slo av en liten prat om turen og de fantastiske mulighetene området vårt byr på.

Dette har tidligere vært en fast påsketur med til dels mange padlevenner, men på grunn av Korona-bestemmelsene ble det en tur med besøk av andre padlere underveis og trygg avstand mellom teltene.

Hvor gikk turen?

- Jeg startet mandagen i påskeuken sammen med padlevennene Marianne og Finn. Etter hvert møtte vi også Åse, Tanja og Jørn.

- Vi parkerte bilene og startet turen ved det flotte klubbhuset til Havpadlerne Færder på Fjærholmen på Nøtterøy. Derfra gikk turen til kjente og ukjente perler som Gåsøy, Østre Bolærne der vi hadde en god lunsj i solveggen ved padlehuken, videre til Verdens Ende (Tjøme), Lindholmen, Ildverket, Mostranda og Furusund Leirskole før vi etter hver returnerte til Fjærholmen.

Kart over turen - grønn strek er ruten som blei padlet

Hva er det du liker med dette området og hvorfor er det så viktig for oss padlere? 

- Det som er så fint med dette området er at det er så utrolig mange muligheter for alle som ferdes i kajakk eller robåt. Det er mange ubebodde øyer med flotte teltplasser, og det er steder med tilrettelagte campingmuligheter, utedo osv som på Ildverket. Området har noe for enhver, alt fra helt skjermede forhold til veldig eksponerte områder med mulighet for krevende forhold. Rett og slett perfekt for alle som ferdes på fjorden for egen maskin.

Alle bilder: Trond Glesaaen / Norges Padleforbund

Landhogg med Padlehuk i bakrunnen Lunsj i solveggen foran Padlehuk En god start på dagen Påskeferie i luksusklassen

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord