Kursstigen for packraft er i gang

31.08.2021 10.38.48

Når dette skrives, er de første to kursene er på plass; Introkurs Packraft og Grunnkurs Packraft.


Tekst:
Fredrik Feyling
Foto: Bjørn Tore Moen og George Trevis

De neste trinnene i stigen nærmer seg, og resten er på tegnebordet. Målet er å lage en god stige, med gode retningslinjer for padling i packraft. Siden Harald Rishovd og undertegnende i 2017 startet kursingen i Packraft, basert på NPF sine kurs for elvepadling, har vi jobbet med å tilpasse kursene for den populære enmannsraften.

Skape et fellesskap

Frem til den sosiale nedstengingen ble det holdt tre årlige kurs, der de ivrigste ble invitert til å være med som sikkerhetsfolk på neste kurs. Slik har det fortsatt. Fokuset siden oppstarten var å skape et felleskap, der deltakerne sprer ordet, drar med venner og anbefaler kursdeltakelse.

Bildet er fra årets kurs i Femundselva, der tre padlere blir guidet ned Storfossen. I bakgrunnen er det en sikkerhetsmann som står ved en valse man fort kan bli vippet i. Foto: George Travis

Bildet er fra årets kurs i Femundselva, der tre padlere blir guidet ned Storfossen. I bakgrunnen er det en sikkerhetsmann som står ved en valse man fort kan bli vippet i. Foto: George Trevis

Femundselva 14. og 15. august

På årets kurs i Femundselva (Engerdal) hadde vi 21 deltakere, 3 instruktører og 3 aspiranter som bare mangler Aktivitetslederkurs fra å bli sertifisert for å holde Grunnkurs. I tillegg til dette var det med 11 sikkerhetsassistenter som byttet på å sikre fra land med tau, og i packraft gjennom kurset. På bakgrunn av dette sikkerhetsopplegget, er dette i øvre sjiktet sett i forhold til aktivitet og vanskelighetsgrad kursdeltakerne får oppleve.

Til et ordinært kurs anbefales det å ha en aktivitetsleder for hver gruppe med 6-8 packraftere. Optimalt sett er det også en assistent med. Dette er ikke krav eller regler, men erfaringstall slik vi har opplevd at gir god gruppedynamikk, effektiv læring, høy aktivitet og god sikkerhet. Det overordnede målet med stigen er å få på plass tilstrekkelig antall aktivitetsledere til å holde kursinteressen mettet, akkurat nå ser det svært lovende ut med interessen!

Kurs er gøy! Foto: George Travis

Kurs er gøy! Foto: George Trevis

 

Tags: #Generelt