Fjordens eget friluftsråd

01.02.2021 18.47.02

Fjordens eget friluftsråd er fanebærer for en fin, frisk fjord. Vi har bedt Inger-Marie Juel Gulliksen om å vise oss veien.

Alder: 45
Arbeider: Oslofjordens Friluftsråd
Oppgave: Padleruter, kyststier og forvaltning av friområder
Padleinteresser: Hav og skjærgård – trening og opplevelse

Fjordens eget friluftsråd er fanebærer for en fin, frisk fjord. Som perler på en snor, ligger det blant annet 65 kystledhytter og venter i Oslofjorden. Vi har bedt Inger-Marie Juel Gulliksen om å vise oss veien.

Hva er Oslofjordens Friluftsråds primære oppgave?

– Vårt slagord og vår hovedoppgave er «For fjorden og friluftslivet». Vi jobber med andre ord for en ren fjord med et bærekraftig dyre- og planteliv. Og for at fjorden skal komme allmenheten til gode som et friluftstilbud. Det betyr at fjorden må være tilgjengelig for alle med kyststier, friområder, overnattingstilbud, båt, kajakk mm.

Oslofjorden Friluftsråd har engasjert seg på mange nivåer i prosjekt for ro- og padleled i Oslofjorden, hva håper dere vi skal oppnå?

– Vi ønsker at vi alle sammen skal få en mer tilgjengelig fjord for roere og padlere. Det er viktig at alle får mulighet til å sette ut kajakken sin, kanskje rett fra kajakkhotellet eller fra en bilparkering i nærheten, og ut på ei tilrettelagt brygge. Der et informasjonsskilt forteller deg om sikkerhet og turforslag. Slik at du kan planlegge turen godt og finne deg et friområde hvor du kan overnatte i padlehuk, telt eller kystledhytte, hvis du vil.

Det finnes omtrent 65 kystledhytter i Oslofjorden, i hvor stor grad blir de benyttet?

 – Hyttene blir enormt mye brukt. Det er økende etterspørsel etter det enkle friluftslivet som tilbyr fantastisk natur, turmuligheter og overnatting. De fleste hyttene er fullbooket alle helgene i sommersesongen og hele ferien. 

Hvem er de viktigste brukerne?

– Det som er fint er at kystledhyttene benyttes av veldig mange ulike type brukere; familier, venner, skoleklasser, næringsliv, besteforeldre med barnebarn, eldre, rike som fattige. Vi har laget et tilbud som skal være for alle. Hver enkelt kystledhytte er unik og ligger på en helt særegen plass. Det gjør at alle finner sine favoritter.

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord