Fire nye padlehuker på gang

18.04.2021 21.51.04

Prosjekt Ro- og padleled Oslofjorden har som mål å få på plass 10 padlehuker i Oslofjorden - som strekker seg fra Halden til Risør.

Vi har kommet et godt stykke på vei. De første fire er allerede godkjente i styret, og er godt i gang med søknadsprosessene.

Biotope leverer

Hukene designes av Biotope, et arkitektfirma som holder til i Vardø i Finnmark. Deres padlehuker har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt både for form og for funksjon. Følg med her for en egen artikkel og intervju med Tormod Amundsen hos Biotope.

Det er også viktig å nevne at alle disse stedene vedlikeholdes av Skjærgårdstjenesten. Dessuten har alle toaletter, og et opplegg for levering av søppel og rydding er også på plass.

Prosjekt 1 Operaen i Oslo
Her jobbes det med en flytende padlehuk som skal ligge rett utenfor Operaen. Oslo Badstuforening er ansvarlige for dette ganske så spektakulære prosjektet. Klikk her for å lese mer om den flytende padlehuken.

Prosjekt 2 Steilene i Oslofjorden
Steilene ligger i Nesodden Kommune, og er et område der mange kajakkpadlere legger ferden forbi. Oslofjorden Friluftsråd er ansvarlige.

Prosjekt 3 Eltornstranda på Hurumlandet
Eltornstanda er en skjult perle på en strekning som det ikke er så mange andre ro- og padledestinasjoner. Les mer om en befaring prosjektleder Trond Glesaaen var på tidligere i vår (lenke). Asker Kommune er ansvarlige.

Prosjekt 4 Sandviken Friområde i Langesund
Denne leirplassen ligger midt i "smørøyet" for mange padlere. Grenland Friluftsråd er ansvarlige.

Padlehuken på Ildverket er tegnet av Isotop

Padlehuken på Ildverket (Padleled Vestfold) er tegnet av Isotop

 

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord