Europeisk Olympisk Kvalifisering -Padling

12.05.2021 08.04.05

Det kjempes om plass til OL i Tokyo senere i sommer og nåløyet er trangt

I dag (onsdag 12.5) er det full fart fra start her i Szeged, Ungarn. Det kjempes om plass til OL i Tokyo senere i sommer og nåløyet er trangt. I enerkajakk (K1) er det de to beste som får plass, mens i toerkajakk (K2) er det kun vinneren som reiser til Tokyo. Winner takes it all stemmer godt med virkeligheten her i Szeged.

Vi deltar med Maria Virik på K1 500m og Kristine Amundsen på K1 200m, begge er fra Bærum Kajakklubb. På herresiden padler Lars Magne Ullvang fra Tysvær K1 1000m, Eivind og Amund Vold fra Oslo KK padler K2 1000m og Harald Ivarsen fra Fana KK padler K1 200m.

Det har vært ett år med mange utfordringer, men utøverne har vært utrolig flinke til å holde fokus og troen på at OL og OL kvallik en dag kom til å bli gjennomført. Nå er vi her! Vi har hatt gode treningssamlinger i forkant, vi har gjennomført tøffe nasjonale uttakningsløp og nå har vi våre beste kvinner og menn på plass for å kjempe mot resten av verdenseliten.

Maria Virik er først ut i morgen med heat kl.1010, etterfulgt av Lars Magne Ullvang kl.1035. Løpene kan følges live på www.szeged2021.com eller www.canoeicf.com

Finalene på OL kvalliken padles torsdag kveld og vises live på Eurosport fra kl.1800.

 

Hilsen

Eirik Verås Larsen

Sportsjef, Norges Padleforbund

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen