Dommersamling Kajakkpolo

08.11.2021 12.59.42

Den første helgen i november var det duket for en samling i kajakkpolo, der det var fokus på dømming.

Den første helgen i november var det duket for en samling i kajakkpolo, der det var fokus på dømming. Gjennom helgen fikk samtlige av de 16 deltakerne bygd opp kompetansen rundt reglene og skaffe seg verdifull erfaring i å dømme kamper. Det var deltakere fra flere ulike deler av landet, herunder Trondheim, Bergen, Kristiansand, Larvik og Oslo. For å sikre god faglig forankring var vi så heldige å få med oss Lars Helbig til å lede deltakerne gjennom helgen. 

Lørdagen startet med en kjapp gjennomgang av endringer i regelverket, før deltakerne ble satt i grupper til å jobbe med hvert sitt tema og presentere det for resten av gruppen. Når de ulike temane var gjennomgått og diskutert var det tid for å sette teori ut i praksiss. Fra 15-21 spillte vi oss gjennom kvelden og rullerte på å dømme slik at alle skulle få erfaring med en internasjonal dommer som mentor og sparringspartner.

På søndagen var det tidlig i bassenget for å utnytte tiden vi hadde tilgjengelig, også her var det spill med dømming i fokus. Etter bassengtiden var slutt samlet vi oss og gikk gjennom helgen og delte hverandres erfaringer. Spesielt læringsrik var spill-situasjoner som ble filmet på lørdagen, som vi viste på storskjerm slik at spillerne kunne få analysere og selv se med egne øyne hvilke feil som ble gjort og måtte dømmes på.

Stor takk til Larvik Padleklub med Jonny Haugen i spissen som ordnet med mye frem til og under samingen, samt også Lars Helbig som tok seg turen hele veien fra Tyskland for å bidra med sin kunnskap og erfaring!