Befaring i Risør

21.04.2021 09.50.13

Risør er sydligste punkt i prosjekt Ro- og padleled Oslofjorden, og en naturlig plass for ro- og padleturer.

Uka etter påske var tiden kommet for en befaring i området.

Risør med omegn er som skapt for alle som liker å ferdes på sjøen for egen kraft. Det er sjø, øyer, skjær, mulige havner og teltplasser mellom alle øyene og fjordarmene, og mulighetene er mange.

Trond Glesaaen, Daniel Green (Oslofjordens Friluftsråd) og Pål Løwe møtte på vegne av Ro- og padleled Oslofjorden. Bjørn Arntzen og Olav Haakon Fismen stilte for Risør Ro- og Padleklubb og Sigrid Hellerdal Garthe møtte på vegne av Risør kommune.

Positivt

Det kreves både omtanke, vedlikehold og utvikling for å tilgjengeliggjøre disse områdene for roere og padlere. Møtet i Risør Kommunehus viste meget god samarbeidsvilje. Prosjektledelsen har alt klart for en padlehuk i området. Kommunen er positiv og det ble inngående diskutert både plassering, vedlikehold og det praktiske rundt rydding, renhold og vedlikehold.

Risør Ro- og padleklubb

Etter møtet gikk turen til Risør Ro- og padleklubb. Dette er en meget veldrevet klubb, med dyktige og entusiastiske medlemmer. Klubben er lokalisert i et vakkert gammelt bryggehus med flotte fasiliteter, der dugnadsarbeid har gitt både brygger og eget varmerom.

Tekst og foto:
Pål Løwe
Kommunikasjonsansvarlig
Ro- og padleled Oslofjorden

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord