Befaring i Hurum

27.05.2021 11.06.36

Sætre i Hurum er en perle for sjøfarende – enten de ror, padler, seiler eller bruker motor. Området består av rolige farvann mellom skogkledde øyer, og ligger i Asker.

Asker kommune har vokst de siste årene og store, fine friluftsområder er inkludert i den nye storkommunen. Sætre er et sted i god utvikling. Brygger og tilgang til sjøen blir utviklet og forbedret, og det er fine forhold for å starte ro- og padleturer. Området har mange naturperler, som alle bærer preg av å være godt vedlikeholdt.

På befaring med Oslofjorden Friluftsråd

Pål Løwe er kommunikasjonsansvarlig i prosjektet Ro- og padleled Oslofjorden og deltok på møtet sammen med prosjektleder Trond Glesaaen fra Norges Padleforbund og representanter fra Oslofjordens Friluftsråd, Asker Kommune og Viken Fylkeskommune:

- Turleder Ståle Bratsberg (OF) viste oss gjennom sundet mellom Skogsborg og Killingholmen, deretter med en landgang på øya Hjelp som er en vakker furukledd øy, med fine teltplasser og et toalett.

- Deretter gikk vi i land på Torvøya. Her er det mye historie og plasser som har vært opparbeidet gjennom år, men også gjengrodde partier som er klare for rydding. Det blir superfint, og det diskuteres om en Padlehuk kan bedre overnattingsmulighetene her. Øya har toalett og enkel ilandstiging. Turen ble avsluttet med en kjøretur ut til Gråøya og gikk gjennom noen fine sund.

Torvøya. Foto: Pål Løwe

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord