38 nye padleruter

07.05.2021 08.51.21

Prosjektleder Trond Glesaaen har denne uken hatt møte med padlere i Telemark, Kragerø kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune. Nå er 38 nye turforslag langs kysten i Telemark under utarbeidelse og vil snart bli en del av fylkets flotte padleruter.

Telemarkskysten har mange fantastiske turperler, alt fra relativt skjermede forhold i skjærgården ved Bamble til krevende forhold i havgapet utenfor Jomfruland. Det er fylkeskommunen som driver Padleled Vestfold og Telemark, som nå består av hele 622 km med graderte padleruter i tidligere Vestfold og det vil bli noe tilsvarende for tidligere Telemark langs fylkets kyst fra Sande i nord til Kragerø i sør, i tillegg til hele Telemarkskanalen.

Klikk her for å lese mer om Padleled Vestfold og Telemark.

Mange padlehuker

Padleled Vestfold og Telemark har allerede syv padlehuker på plass, og flere er på gang. De som er klare er Ildverket (Færder), Østre Bolærne (Færder), Ølbergholmen (Larvik), Ringshaug (Tønsberg), ved Tvillingbru langs kyststien på den gamle jernbanetraseen nord for Holmestrand, Lindesviki (Telemarkskanalen, Tokke), og Ågapet (Telemarkskanalen, Kviteseid). Klikk her for å lese mer om padlehukene 

- Endelig har dette blitt en realitet, sier Trond. Nå er det bare å planlegge sommerens turer til blankskurte svaberg.

Foto: Padleled Vestfold og Telemark

Foto: Padleled Vestfold og Telemark

Tags: #Ro- og padleled Oslofjord