Trener- og utøversamling Kajakkpolo

20.10.2020 11.28.38

20 Trenere og utøvere var i helgen samlet i Sandefjord for å dele erfaringer, øke kompetansen, trene på nye øvelser og spille treningskamper kajakkpolo.

Fra 12. oktober ble det åpnet for kontakt i kajakkpolo også for voksne, akkurat i tide for at vi kunne gjennomføre samlingen med realt spill!

Samlingen ble lagt opp med to grupper; trenere og utøvere. Trenere skulle sammen sammen med to hovedtrenere lage et opplegg for utøverne og seg selv med spill og øvelser for treningene og kampene. Det ble også lagt inn erfaringsutveksling med ulike praksiser og diskusjoner innen utfordringer i trenerrollen. På samlingen var det et bredt spekter av utøvere i alle aldre og en god miks av begge kjønn.  

Første delen av samlingen der både trenere og utøvere var samlet ble benyttet til en oppfriskning av regler, gjennom en kortversjon av dommerkurset. Denne delen ble avsluttet med en Kahoot, der stemningen var god og kunnskapen imponerende! Resten av samlingen var lagt opp til mye aktivitet, morro og mulighet for egen utvikling! Første del i svømmehallen bestod av øvelser og spillsituasjoner som trenerene hadde planlagt. Det var mye god ledelse og mange fine øvelser som gav solid utvikling hos utøverne, som imponerte stort med sine ferdigheter!

Siste økte bestod av en trenings-turnering med spill 4 mot 4, samtidig som den nyutviklede delen av Racemanager med turneringssystem for kajakpolo ble testet ut. Det var stor iver fra utøverne over at det endelig kunne spilles med kontakt og taklinger igjen! Rå innsats, stor idrettsglede og smil fra øre til øret gjorde dagen komplett, og det var bra trøkk gjennom hele kvelden. Dagen ble rundet av med en felles evaluering, med oppgaver til trenerne for morgendagen.

Søndagen fortsatte i godt driv med nye øvelser ledet ann av trenerne fra klubbene, med alt fra drilløvelser til leker som stiv heks! Gjennom testingen av forskjellige øvelser fikk trenerne erfare litt av hva som fungerer, ikke fungerer og tilpasninger de må gjøre for å møte gruppens ferdigheter. Også denne dagen ble avsluttet med treningskamper og en felles evaluering av helgen.

Vi takker for en strålende samling, herlig engasjement, dyktige trenere rundt om i klubbene og imponerende ferdigheter hos utøverne

Tags: #Polo