Tidlig sesongstart for Larvik padleklubb og Jonny Haugen

27.04.2020 10.16.56

Jonny Haugen er en 31 åring fra Larvik, som startet med kajakkpolo i Larvik padleklubb (tidligere Farris) i 2004. Etter hvert beveget han seg over i elvekajakken, som har blitt den store lidenskapen siden. Innenfor elv driver Jonny med «creeking», slalåm og freestyle.

 

Som norgesmester i polo, freestyle og slalåm er han en av landets mest allsidige padlere. Vi har derfor tatt en prat med Jonny om hvordan han løser dagens koronahverdag, forhåpentligvis til inspirasjon. Dette intervjuet ble gjort 15.4.2020

 

 

Normalt ville dere trent i basseng på denne tiden av året?

Ja, vanligvis flytter vi inn i starten av oktober og holder på ut mai i svømmebassenget. Men siden det er vanskelig tider og bassenget er stengt innså vi at dersom det skulle bli noe padling på oss, så måtte vi «bite tenna sammen» og kjøre på i det kalde vannet i Farris. Heldigvis har våren startet tidlig og været er sånn passe bra.

 

Dere startet ute denne uken. Hvordan var opplevelsen?

Vi var ikke veldig heldig med været 2.påskedag da vi startet ute. Med en temperatur på syv grader og kraftig vind. Det ble både litt kaldt og litt bølger som det måtte jobbes mot. Men det har jo blitt noen uker uten padling med laget nå, så alle var nokså giret på å padle og vi fire som var på vannet var enige om at gleden veiet klart opp for ubehaget.

 

Hvilke tiltak gjorde dere for å begrense smitte?

Vi er så heldige at alle har sitt faste utstyr som vi bruker. Slik at det ikke er noen smittefare gjennom utstyret. Det er også lett å holde avstand på vannet, og dette er for så vidt ikke tiden å ha for tett kontakt på uansett. Med dagens temperatur er det greit å holde seg mer over enn under vann.

 

Vi har også passet på å holde seg friske i tiden som har gått etter at pandemien startet, og vil holde oss unna trening dersom noen av oss blir syke eller har vært i kontakt med noen som vi vet er syke. Også vasket vi selvsagt hendene godt etter trening.

 

Er det noe fall i interesse og motivasjon nå som hverdagen er snudd på hodet?

Hos oss fire, som var på den første utetreningen var alle ved godt mot, og jeg tror alle ser på dette som et høydepunkt i uka. Det å kunne holde på med en idrett man liker og samtidig holde seg litt i form.

 

 

Vi oppfordrer til slutt alle om å se etter mulighetene som finnes, men samtidig følge NPFs koronavettregler.

 

Tags: #Polo