Oppsummering NM Surfski

29.09.2020 10.04.00

Lørdag 26. september var det NM i surfski. Denne gangen var det Risør Ro & Padleklubb som var teknisk arrangør. Det blåste liten kuling fra nord-nordøst, og det var krevende forhold. Forholdene lå altså til rette for at de beste medvindspadlerne ville komme først i mål på strekningen Risør til Lyngør.

Surfski hadde inntatt Risør denne lørdagen i september

Torvet var fylt av deltagere og tilskuere, med en meters avstand til hverandre. Litt utsatt, men så fort forholdene var ansett som forsvarlige, lå alt til rette for en spektakulær start i indre havn. I NM startet 7 damer og 37 herrer. Utenfor NM startet også 6 dobblinger samtidig. Starten gikk og etter noen hundre meters padling var havet der, ingen var i tvil om det! 13 km i krevende forhold gjenstod. Gleb Greben tok ledelsen samtidig som bølgene slo inn fra siden og så seg aldri tilbake. En klar seier til padleren fra Oslo kajakklubb. Fjorårets vinner fra samme klubb, Mats Grov kom ett minutt senere i mål og sikret seg andre plassen. På tredje kom Andes Winther Andesen som har holdt et stabilt høyt nivå i mange år, også han fra Oslo kajakklubb.

I dameklassen var det Randi Nygård fra Oslo kajakklubb som sikret seg seieren i NM for tredje gang. Sølvmedaljen gikk til Bente Solberg fra BSI padling og Bergenseren bryter dermed Oslo dominansen i grenen. Tredje plass gikk til Astrid Arnesen fra Oslo kajakklubb, som også leverte et sterkt løp.

For de fleste deltagere var det å delta og gjennomføre et løp under slike krevende forhold, en seier i seg selv. Store smil var gjennomgående når målstreken ble passert. Ekstra imponerende var Rina Øvergård fra Nesodden kajakklubb på 14 år, som fullførte løpet tross mange velt. 

Sammen med servering av fiskesuppe ble det premieutdeling på restaurant i sentrum. En flott avslutning på det som av mange regnes som årets høydepunkt.

Komplett resultatliste finner du som PDF her: Resultater NM Surfski 2020

At arrangementet ble en suksess kunne Morten Nyborg og Bente Solberg fra styret i NPF skrive under på

« Årets NM i Surfski var en kjempeflott opplevelse for oss som deltakere og representanter fra NPF. Risør Ro og Padleklubb har gjort en fantastisk innsats for å gjennomføre dette med krevende væreforhold og smitteverntiltak. Vi som deltakere fikk mye informasjon i tiden før arrangementet, og arrangøren hadde flere alternativer i ermet. Værforholdene ga et krevende løp, både for deltakere og arrangører, men med mye god informasjon, et veldig godt sikkerhetsopplegg med flere følgebåter, redningsskøyta i beredskap og et godt støtteapparat rundt, ble løpet gjennomført i nettopp slike forhold det skal være på et skikkelig surfskirace. Det var en glede å få dele ut medaljer i både dame og herreklassen på vegne av arrangøren og forbundet.

Det står respekt av alt det arbeid som er lagt ned i forkant, gjennom og etter arrangementet, og ikke minst alle de blide frivillige som gjorde dette til en svært så hyggelig og morro dag, og vel verdt en lang reise helt fra Vestlandet! Norges padleforbund vil rette en stor takk til teknisk arrangør Risør Ro & Padleklubb, som laget et strålende NM arrangement!

Hilsen Morten Nyborg og Bente Solberg, fra styret i NPF »

Foto: Christin Aronsen

Foto under: Ann Karin Øvergård

Tags: #Hav , #Surfski , #Padling i toppen