Hamar/Stange er klar for å by på store idrettsøyeblikk under NM-veka

08.06.2020 07.32.49

Syv idretter skal gjennomføre sine NM, og hele 14 norgesmestere skal kåres under NM-veka på Hamar/Stange. 27. – 28. juni er det igjen duket for store idrettsøyeblikk, der publikum kan se alt direkte på NRK.

12 timer direktesendt på NRK

NRK Sport har satset på NM-veka siden begynnelsen, og i 2018 og 2019 var NM-veka NRK Sports største enkeltproduksjon. Nå er statskanalen klar for å sende 12 timer direkte fra Hamar og Stange.

-NRK Sport er veldig glade for endelig å kunne formidle norsk idrett direkte etter mange uker med venting for alle. NM-veka er et satsingsområde, og vi gleder oss til å formidle store øyeblikk fra idretter som normalt ikke får så stor oppmerksomhet i mediene, sier Kaj T. Pedersen, prosjektleder for NM-veka i NRK.

NRK gjør sitt ytterste for å vise frem mest mulig gjennom helgen både på TV, nett og mobil.

Se hele programmet her

NM-veka hensyntar nødvendige smittevernstiltak

For å kunne arrangere NM-veka er det kun idretter som ikke er definert som kontaktidretter som får delta. Antall deltakere og andre personer som vil være tilstede på arrangementet vil være innenfor den begrensningen som myndighetene fastsetter på det tidspunktet hvor NM-veka arrangeres. I løpet av de to dagene vil det gjennomføres flere separate norgesmesterskap innenfor konseptet NM-veka.

Lokal arrangør gleder seg

-Vi gleder oss til å være vertskap for NM-veka og ønsker utøvere, støtteapparat og frivillige hjertelig velkommen til Hamar/Stange og omegn. Særforbund og lokale idrettslag har vist stort engasjement og fortjener ros for at arrangementene nå kan gjennomføres, sier Ane Måntrøen, prosjektleder i Innlandet idrettskrets. 

 

 

Hamar ro – og kajakklubb inviterer til NM kortbane maratonpadling lørdag 27. juni.

Hamar ro – og kajakklubb samarbeider tett med Norges padleforbund. Selv om det ikke skal legges til rette for publikum, håper vi at arrangementet kan bli en fair og flott konkurranse for utøvere og støtteapparat. NRK er på bølgen og er ivrige etter å markedsføre idretten gjennom TV-ruta og sosiale kanaler.

På grunn av fortsatt strenge smittevernsregler, er det satt et maksimums antall på 200 mennesker. Dette innbefatter alle som kan være tilstede på arenaen: Utøvere, trenere/lagledere, funksjonærer, NRK. Det er også lagt opp til «selvhusholding». Det betyr i korte trekk at den enkelte selv må sørge for mat, drikke og øvrig forpleining. Det legges opp til skift i telt, og det er ikke garderober/dusj. Avstandsregler og hygiene skal ivaretas under hele arrangementet. Syke må holde seg hjemme. 

Lokalisering

Padlekonkurransen vil foregå i hjertet av Hamar. Rett utenfor sentrumskjernen ligger et flott rekreasjonsområde med båthavn, Skibladnerbrygga og Koigen. Følg f.v. 223 til Strandgata, ta til høyre mot Stortorget. Når Stortorget på høyre hånd, følg vei til venstre mot jernbaneundergang og Brygga. Parkering og utøverområdet ligger rett forbi Skibladnerbrygga. 

Skisse av NM-løypa, utøverområdet og parkering.

Arena

Traseen vil være en spektakulær løype med start fra Skibladnerbrygga og et rett strekk mellom Mjøsholmen og Koigen (rød merking), før den runder mot det berømte stupetårnet. Under landgangen til selve stupetårnet og videre i en oval runding, før tilbake mot Mjøsholmen og på yttersiden av denne. Deretter mot klokketårnet som står på to søyler. Her vil det være et valg om utøverne padler gjennom eller på yttersiden. Etter runding klokketårn, er det inn i runde 2 mot land for 100 m overbæring (blå merking), så ut i sundet mellom Koigen og Mjøsholmen. Runde 3 (grønn merking) følger samme trase som runde 2, men etter runding gjennom - eller på yttersiden av klokketårnet – er det raskeste veien til mål. Mållinjen vil legges mellom odde på Koigen og vestlig ende av Mjøsholmen. Lengden på løypa blir ca 3,5 km.

Utøverområde og parkering

På grunn av strenge smittevernsregler vil arenaen sperres av for publikum. Det vil etableres en egen oppholdssone for utøvere, trenere og lagledere. Her vil det rigges for telt til skift. I samarbeid med Norsk Tipping vil det rigges opp 3 telt til skift, men det oppfordres sterkt til at deltakende klubber stiller med egne telt. På denne måten kan vi i størst mulig grad sørge for at personer som i det daglige omgås hverandre, også gjør det under dette arrangementet.

Det er reservert et parkeringsområde i nær tilknytning til arenaen. Kajakkhengere kan kjøres inn på utøverområdet, men biler parkeres på p-plassen.

Sport og program

Det er lagt opp til konkurranse i senior klasse, U18, U16 og U14. Dersom det er flere utøvere enn 20 i en klasse, blir det to heat. Det tas forbehold om endringer.

 

Klasser

Kjønn

Tid

Senior

Menn 1. pulje

10.00

 

Menn 2. pulje

10.20

U18

Menn

10.40

 

Damer

11.00

U16

Gutter

11.30

 

Jenter

11.50

U14

Gutter

12.30

 

Jenter

12.50

 

Premieutdeling U-klasser

13.30

Finaler senior

Menn

15.00

 

Damer

15.20

 

Premieutdeling senior

16.00


Overnatting

Det er flere muligheter for overnatting i Hamar:

First Hotel Victoria:

https://www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/

Clarion Collection Hotel Astoria: https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/hamar/clarion-collection-hotel-astoria/

Scandic Hamar:

https://www.scandichotels.no/hotell/norge/hamar/scandic-hamar

Hamar Vikingskipet

https://www.visitnorway.no/listings/hamar-vandrerhjem-vikingskipet/15237/

Seiersted pensjonat

http://www.seiersted.no/index.htm

Bellevue bed & breakfast

https://www.bellevue.hamar.no/

Bobilcamp – v / Tjuvholmen og nær arena:

http://hamarbatforening.no/bobilparkering-tjuvholmen-hamar/

 

Påmelding

www.racemanager.no

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen