VM Sprint for Senior

22.08.2017 13.41.05

Torsdag 24. august starter VM i Sprint i Racice like utenfor Praha, Tsjekkia. Det norske laget har ligget på Årungen de siste fire ukene og forberedt seg godt.

Rapport fjerde dag:

Lars Magne kjører ett superbra løp på sin K-1 500 m og klarer å slappe av på midtpartiet samtidig som han holder høy fart. Går til ved 200 m igjen og drar i fra resten av feltet utenom Balint Kopaz fra Ungarn. Blir nr. 2 i B-finalen og totalt nr 11 i VM.

K-4`en taper litt på det første taket, men derfra følger de resten av feltet til 200 m gjenstår. Da slår melkesyra hardt til og de mister mer fart enn de andre båtene. Blir til slutt nr. 9 i B-finalen og 18 i VM totalt.

Rapport tredje dag:

Jo Sondre fulgte raceplanen til punkt og prikke og gjennomførte en god 1000 m. Han lå langt fremme ved passering 500 m og tapte litt på slutten, noe som var forventet ut fra raceplan. En meget bra gjennomført finale, han ender på 14. plass på K-1 1000 m!

Amund og Eivind har kjørt gode løp hele VM og gjorde bare noen små justeringer før finalen. Gutta klarer å padle avslappet i midtpartiet og gjør sin beste VM-prestasjon i finalen. De ender på 14.plass på K-2 1000 m!  

Rapport andre dag:

K-4 med Per Christian, Hakeem, Lars og Fridtjof padlet forsøksheat på sin 500 m. De var kjappe ut av startblokkene og gjorde alt rett første 100 m. Blir liggende 6-8 tak høyere i frekvens enn hva som er optimalt for dem fra 100 m til 300 m. Det gjør at siste 200 m går litt saktere enn de har gjort på sitt beste. Alt i alt ett bra løp, men noen små justeringer gjøres til lørdagens semifinale (kl. 1701). Ønsket frekvens på marsjfart er 130.

Lars Magne padlet forsøk på K-1 500 m på formiddagen og semifinale på ettermiddagen. Forsøket var perfekt, raskt ut av startblokka og klarte å slappe av litt på midten uten å tape for mye. Trengte ikke gå til på slutten, ble nr. 1. I semifinalen var han i banen mellom to av medaljefavorittene, Josef Dostal og Roman Anushkin. Han presterte igjen en knallgod start og første 200 m, men klarte ikke å "slappe av" fra 200 m til 250 m. Blir for mye melkesyre litt for tidlig og mister derfor fart siste halvdel. En hårfin balansegang. Lars Magne endte 2 tideler fra finaleplass. Søndag er det B-finale og mulighet for det perfekte løp!

Rapport første dag:

Marte måtte dessverre trekke seg fra VM før start da hennes skulderskade kom tilbake. Hun har nå fullt fokus på å gjennomføre en 100 % rehabilitering slik at hun er klar når treningen for 2018 starter for fullt.

Jo Sondre gjennomførte ett godt forsøksheat på K-1 1000 m hvor han traff bra på åpningsfart og marsjfart. Roet ned siste 500 m siden han hadde kontroll på 2. plassen og avansement til semifinalen.

Der ble det bom på åpningsfart og marsjfart. Første 250 m i semifinalen gikk over 2 sekunder treigere enn i forsøksheatet. Siste 500 m var i grei fart. Det ble B-finale for Jo Sondre (lørdag) hvor man kjemper om plassering fra 10 til 18. Racestrategien er endret til B-finalen, Jo Sondre kommer til å kjøre hardt fra start og satser på å være med i kampen om de første plassene i B-finalen!

Amund og Eivind gjennomførte ett greit forsøk på K-2 1000 m. De er raske ut og i tet etter 250 m, holder seg langt fremme til 500 m, men blir frakjørt litt fra 500 m og inn. I semifinalen var det fokus på å gjøre samme første 500 m som i forsøket, men passe på å holde frekvensen litt lavere slik at Amund får tid nok til å sitte avslappet. Amund og Eivind var ikke fornøyd etter forsøket og veldig skuffet, men de klarte å fokusere fremover mot semifinalen istedenfor å dvele ved forsøket. Semifinalen ble meget bra, de kjørte ett godt løp og er for øyeblikket ikke gode nok til plass i A-finalen. I morgen er det B-finalen for gutta og de har alle muligheter til å komme høyt opp i ett jevnt felt!

Foto: Thomas Pindard / NPF

Rapport fra Eirik Verås Larsen, Sportssjef NPF:

Treningen har gått som planlagt og vi ser frem til å få svar på hvor gode vi har blitt i forhold til resten av verden. Vi stiller med fullt lag på de olympiske øvelsene. Selv om det fortsatt er lenge til OL 2020 har det vært viktig for oss å starte reisen allerede i år. Her er det norske laget:

DAMER

K-1 200 m og K-1 500 m med Marte Solhaug (Asker Skiklubb/Kajakk). Marte hadde en god forsesong og var i verdenscupkonkurransene nærmere verdenseliten enn noen gang tidligere. Før EM ble hun skadet i skulderen, og har vært gjennom en periode i sommer med alternativ trening.

HERRER

K-1 1000 m med Jo Sondre Solhaug (Asker Skiklubb/Kajakk). Jo Sondre hadde en meget god vinter og vår, men fikk ryggproblemer under trening i Florida og ble satt en del tilbake. Han har hatt fin utvikling gjennom sommeren og ble blant annet nr 12 på denne distansen under EM. Treningen har gått meget bra etter EM og Jo Sondre har vist meget lovende takter i oppkjøringen.

K-2 1000 m med Jon Amund Vold/Eivind Vold (begge Oslo KK). K-2’en har slitt med å få til de virkelig gode løpene i år. De har sittet skjevt og ikke truffet helt på samkjøringen. I løpet av de siste ukene har båten prestert meget bra på Årungen og når brødrene Vold treffer hverandre har det gått virkelig fort! De siste ukene har de det vært lengre og lengre mellom de dårlige øktene.

K-1 5000 m med Eivind Vold. Eivind har ved flere anledninger vist at han er en av medaljefavorittene på distansen. Han har lært mye fra tidligere 5000 m løp og er nå også blitt en taktiker. 5000 m padles i felt og i tillegg til enestående fysikk er det viktig å beherske rykk, bølger, svinger og det taktiske.

K-4 500 m med Per Christian Wessel (Oslo KK)/Hakeem Teland (Fana KK)/Lars Hjemdal (Oslo KK)/ Fridtjof Falch (Strand KK). K-4’en har brukt verdenscuper og EM tidligere denne sesongen til læring og vi har nå fått en K-4 som er den sterkeste vi kan ha på 500 m. De neste dagene blir det veldig spennende å se gutta kan få til på den nye OL-øvelsen K-4 500m. De har skjønt hva det vil si å padle K-4 og har til stadighet fått positive opplevelser i løpet av sommeren i forhold til rytme og følelse.

K-1 500 m med Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK). Lars Magne har hatt flere topp 10 plasseringer i verdenscupen og har virkelig knekt koden i forhold til å kjøre gode løp. Han har gjort forbedringer teknisk og klarer nå å padle avslappet men samtidig veldig fort. Blir spennende å se om han også kan bli topp 10 i VM!

Klikk her for nettsiden til VM i Racice.  

Foto: Thomas Pindard / NPF

Foto: Thomas Pindard / NPF

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen