VM Maraton dag 1

17.10.2019 12.00.21

Oppsummering av dagens løp i Maraton-VM

K1 Junior damer

Thea Duus Røsten var først ut av de norske, og startet løpet veldig bra. Hun fikk en glimrende og var med i teten i sammen med de to storfavorittene fra Ungarn, Rendessy og Csikos.

Inn i første sving ble det dessverre litt for tungt å henge med og Thea falt gjennom feltet og ble liggende i et felt som etter hvert skulle ende opp med å kjempe om 12. plassen. I avslutningen var Thea sterkest og endte som nr. 12.

Macro alias: InsertImage

K1 Junior Herrer – Kristoffer Mjelstad

Kristoffer Mjelstad, som er førsteårs junior var dessverre ikke helt med ut fra start og fikk det tungt de første 1,5-2 km av løpet. Med den tunge starten havnet han i en gruppe litt bak de beste.

Kristoffer gjorde det han kunne for å ta innpå gruppene foran, men fikk ikke den hjelpen han var avhengig av fra de andre i hans felt. I avslutningen var Kristoffer sterkest i sitt felt, og endte opp me en 15.plass. Med dette var Kristoffer selv litt skuffet, men samtidig revansjelysten frem mot VM på hjemmebane neste år.

K1 Senior Damer – Short track – Anna Sletsjøe

Anna Sletsjøe tok seg greit til finalen i historiens første VM i Short Track. I finalen lå hun i tetfeltet til det delte seg, og en gruppe på seks stakk litt i fra de andre.

Anna kom til slutt i mål som nummer 12. I et sterkt seniorfelt lover det veldig godt foran hennes løp i U23-klassen i morgen. Løpet starter 1130 lokal tid (0530 norsk tid).

K1 Senior Herrer – Short track - Morten Minde

Morten Minde kom greit gjennom forsøket, og tok seg med det til finalen. Han uttalte selv at han følte seg «overraskende pigg».

I finalen lå han bra med i en stor tetgruppe den første runden, og fulgte dermed planen perfekt. På midtrunden var planen å prøve og henge med uten å bruke for mye krefter. Dessverre ble det for trangt i en av svingene, og en del padlere kom forbi på yttersiden. I høy fart, og med kort avstand til overbæring ble det litt for tøft å komme seg tilbake i posisjon for medalje. Da teten ut på siste runden var utenfor rekkevidde, ble fokuset rettet mot lørdagen og Morten endte opp med en 19.plass.

Morten sier selv etter løpet, at han er fornøyd med at formen virkelig er der og at det kombinert med revansjelyst skal gi gode muligheter under lørdagens løp.