VM i maratonpadling 2020 er tildelt 8 mill. kroner

14.08.2019 13.36.37

Det er med stor glede vi kan informere dere om at VM2020 har fått tilsagn om 8 millioner kroner i støtte fra Kulturdepartementet.

Dette gjør oss i stand til å få til mer, både for konkurransedelen og for tilleggsarrangementene vi ønsker å få til sammen med Byfestivalen og andre deler av kommunen. 

Tilskuddet gis fra spillemidler til fordeling til idrettsformål, der det i 2019 ble det lagt opp til en prøveordning med tilskudd til arrangører av internasjonale idrettsmesterskap i Norge som har begrensede kommersielle inntektsmuligheter. Tildelingen ble offentliggjort av kulturminister Trine Skei Grande på Kadettangen 4. juli, der utøvere, daglig leder og visepresidenten i forbundet var til stede for å møtekulturministeren. Du kan lese mer om overrekkelsen i Budstikka på nett HER. Fra før er det klart at Bærum kommune støtter arrangementet med 2 millioner kroner. 

Mesterskapet er tildelt Norges Padleforbund (NPF) av det internasjonale Padleforbundet (ICF), og skal arrangeres i Sandvika med Bærum kommune som vertskap. VM Padling 2020 er et sanarbeid mellom NPF og de lokale klubbene; Asker Skiklubb / Kajakkgruppen, Bærum Kajakklubb, Strand Kajakklubb og Oslo Kajakklubb. VM Padling 2020 sto for gjennomføringen av World Cup i 2019 og skal gjennomføre VM i 2020 på vegne av NPF.

Med frivillighet og med de lokale klubbene i sentrum er vårt mål er å arrangere tidenes beste verdensmesterskap i maratonpadling, både for deltakere, tilreisende, supportere og publikum. Maratonpadling byr på unike opplevelser og gir en god anledning til å vise fram idrettens mangfold. Vi ønsker å vise fram arrangementet, Sandvika og naturen.

NPF og klubbene vil fremme og tilrettelegge for:

  • Et bærekraftig og klimavennlig arrangement
  • Et inkluderende arrangement, hvor ikke funksjonsfriske får samme tilbudet, både i konkurransene og i tillegsarrangementene

Tags: #Flattvann , #Generelt , #VM Maraton 2020