Suksess i World Cup 2 og 3

05.07.2017 10.02.55

Jergus Badura er Norges eneste slalåmpadler på internasjonalt toppnivå. Han har hatt stor suksess i de to seneste konkurransene i verdenscupen. Nå er det konkurransefri i juli, vi benyttet sjansen til å slå av en liten sommerprat.

Sist helg kvalifiserte du deg til den andre finalen på rad i årets verdenscup. Hva har skjedd med padlingen din?

- Jeg vet egentlig ikke! Etter dårlig padling i EM tenkte jeg mye på konkurransepadlingen min. Jeg studerte timevis med video fra de siste årenes konkurranser og fant ut at jeg måtte endre taktikk. Enkelt forklart, så tar jeg ikke så store sjanser og risikerer ikke så mye som jeg har gjort tidligere. Jeg er veldig fornøyd med at det hjalp og at resultatene har kommet.  

Du kvalifiserte deg ikke til årets første verdenscupkonkurranse, hva gikk galt?

- Banen var stukket veldig vanskelig, det var rett og slett vanskelig å padle den uten feil. Jeg kvalifiserte for semifinalen, men gjorde en dum feil i den første porten og dermed var det i gang… Men ok, sånn er slalåmpadling på toppnivå!

Jergus Badura. Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Har du endret noe i treningen din?

- Nei. Treneren min og jeg kjører det samme opplegget, men med større fokus på fulle omganger i treningen. Før EM startet vi med fulle konkurranseomganger i treningen på fredager og søndager, for å få en så konkurransespesifikk padling som mulig. Jeg tror det var et smart valg!  

Hvilke konkurranser står på planen for høsten og hva slags målsetting har du?

- Jeg skal padle de to neste verdenscupene også. Deretter drar jeg til Pau i Pyreneene for tre uker med trening fram mot VM i september. Å kvalifisere meg for finalen i VM er sesongens store mål! Dessuten har jeg planer om å være raskeste båt i NM i Voss i august.

Jergus Badura. Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Hva er den neste store utfordringen i din videre utvikling som slalåmpadler?

- Jeg vil vise hva jeg kan også i de største konkurransene. I fjor gjorde jeg mange veldig gode omganger i trening, men fikk det ikke helt til med startnummer på brystet. Så målet er å lære meg hvordan jeg kan flytte grenser i konkurranser og ikke bare på treningene!

Vi følger opp høstsesongen for Jergus her på Padling.no og på Norsk padling på Facebook.

Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com 

Jergus Badura. Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Tags: #Elv , #Padling i toppen