Sterk padling av Jergus

08.05.2017 13.17.25

Jerguš Baďura er 25 år og padler C-1 slalåm for Norge. Han kommer fra Bratislava i Slovakia, et av de landene der slalåmnivået er høyest.

Helgen 6. og 7. mai deltok han i den første uttakingskonkurransen for det slovakiske landslaget og endte på en sterk tredjeplass i hard kamp med flere av verdens beste slalåmpadlere.

OL-medaljører og WC-vinnere

Michal Martikan har tidligere vunnet to gull, to sølv og en bronse i OL, mens Alexander Slafkovsky vant verdenscupen sammenlagt i 2016. Nå puster Jerguš dem i ryggen!

Vi slo av en rask prat med vår mann:

- Det å konkurrere på samme nivå som det slovakiske landslaget gir meg en god følelse! Jeg byttet båt i vinter (padler nå en Vajda Demon XL), og har måttet gjøre om en del på teknikken. Den nye båten svinger raskere men er mer ustø, så jeg må fokusere mer på hver eneste bevegelse. Men det har gått rette veien, jeg padler raskere enn tidligere!

null

- Jeg har planlagt sesongen sammen med PC (Per Christian Pedersen – slalåmansvarlig i NPF) og vi har blitt enige i at hovedmålene er EM i mai og så tre WC-konkurranser på rad. Etter det tar jeg to måneder fri fra konkurranser og trener knallhardt for VM i Pau i Frankrike i september. Der er målet å komme til finalen!

Vi følger opp Jerguš utover sesongen. Vil du lese mer? Her er et intervju vi gjorde sist sommer.   

null

Tags: #Elv , #Padling i toppen