27.08.2018 08.11.11

Gode Norske resultater ble toppet med VM-Bronse til Eivind Vold! Les mer her

Dag 1

Alle norske videre til semifinaler.

Lars Magne Ullvang padlet forsøksheat og ble nr 3 på 3:32,86. Vinner ble Josef Dostal fra Tsjekkia på 3:31,83. Lars Magne padlet meget bra og er klar for lørdagens semifinale på K1 1000m. Jeg åpnet litt forsiktig siden jeg ikke har så mye erfaring med 1000m distansen, sier Lars Magne. Han holdt høy fart på midtpartiet og var den padleren med høyest fart i avslutning av 1000m. I semifinalen skal jeg åpne litt tøffere, holde samme fart på midtpartiet og starte spurten litt tidligere fortsetter Lars Magne Ullvang.

Amund Vold fra Oslo KK og Jo Sondre Solhaug fra Asker KK ble nr 4 i sitt forsøksheat med tiden 3:20,92. Vinnere ble regjerende verdensmestere Tomicevic/Zoric fra Serbia på tiden 3:12,60. Vi bommet litt på de første takene i starten og tapte en båtlengde der, på midtpartiet skled det veldig bra og vi holdt mer eller mindre farten til serberne. Mot slutten gav vi ikke alt siden det var kun vinneren av heatet som gikk direkte til finalen og vi ønsket å spare krefter til morgendagens semifinale sier Amund Vold.

Dag 2

Amund og Jo Sondre ble nr.5 i B-finalen og 14 totalt i VM. De la seg ned i marsjfart for tidlig og klarte aldri å ta igjen det de tapte første 150m. Siste 300m var de klar for en god sluttspurt, men hodet ville mer en muskulaturen og de klarte ikke padle seg opp i feltet siste 300m.

Semifinalen deres tidligere på dagen var ett meget sterkt løp hvor de fikk vist hva de er gode for når de treffer med frekvens, kraft og samkjøring. De ble nr.4 og akkurat utenfor de tre som kvalifiserte seg til A-finale. Australia og Spania som var like foran Norge i semifinalen ble til slutt nr.2 og nr.4 i VM. Det viser hvor tett der er i internasjonal padling og at drømmen om medalje i Tokyo 2020 er innenfor rekkevidde med videre fremgang.

Hakeem Teland fra Kr.sand KK og Lars Hjemdal fra Oslo KK padlet forsøksheat på K2 500m i dag. De klinket til fra start og ledet en stund på hele feltet, men sidevind og litt ivrig start gjorde at farten dalte kraftig siste halvdel av løpet. Med litt justeringer av løpsopplegget har vi tro på at Hakeem og Lars kan komme til søndagens finale på K2 500m

Dag 3

VM bronse til Eivind Vold på K1 5000m!
Ett fantastisk løp av Eivind Vold gav Norge sin første VM medalje siden 2011. Eivind var klar på at han måtte klinke til første 500m og ikke legge seg inn på noen sin bølge for tidlig. Det endte med at Eivind tok starten og holdt seg i tet helt til han var sikker på å ikke bli presset av bølgen av noen andre. Aleh Yurenhia (BLR) trakk fort første runden og det var perfekt for Eivind, ettersom tetfeltet da ble mindre. Starten til Eivind sørget for at favoritten Max Hoff (GER) havnet bakpå å måtte jage førstegruppen. Når Max nærmet seg gruppa ble det stadig rykket fra de fire i front, i denne perioden av løpet manøvrerte Eivind mesterlig og var den av utøverne som lå mest på dobbeltbølge. Han forsvarte angrep på sin posisjon i feltet både fra Aleh og Javier (ESP). Fernando Pimenta (POR) spurtet som ventet gjennom siste sving. Det ble sprekk i firemannsgruppen, litt krasj mellom Javier og Eivind og til slutt en durabelig spurt mellom dem to om bronsemedaljen. Eivind spurtet best og vant sin første VM medalje! Etter løpet stod Eivind først oppført med DSQ, pga feil passering av en bøye. Hoveddommer trakk tilbake diskvalifikasjonen etter å ha snakket med svingdommer og funnet ut at Eivind ikke hadde gjort noe ureglementert. ICF bruker ikke videodømming. NPF gratulerer Eivind Vold, OKK med trener Tom Selvik og landslagtrener Rastislav Kuzel for hardt arbeid over tid som gir resultater!

28.08.2018: Eivind Vold og Norges Padleforbund (NPF) har i dag sendt en formell henvendelse til den Internasjonale Padleorganisasjonen (ICF) og ber om å få leverer tilbake bronse medaljen. Eivind padlet på feil side av den siste svingbøyen i den siste svingen på søndagens 5000m. Eivind og NPF ble ikke klar over at Eivind hadde padlet på feil side av siste svingbøye før mange timer etter løpets slutt.

«Norsk padling mister en etterlengtet VM medalje, men jeg er allikevel glad for at Eivind har vært tydelig på hva som er rett å gjøre i denne situasjonen. Jeg er stolt av Eivind, stolt av det løpet han gjorde og stolt av at han ikke ønsker en bronsemedalje med bismak» sier sportssjef i Norges Padleforbund Eirik Verås Larsen

Lars Hjemdal og Hakeem Teland ble  nr. 2 i B-finalen og nr 11 totalt i VM på K2 500m!
Lars og Hakeem har padlet bedre og bedre for hvert løp i VM og avluttet med en knallsterk 2. plass i B-finalen. Nok et flott resultat for Norge, som viser at vi er på god vei til en ny storhetstid innen padling! "Dette var et veldig bra løp, det beste løpet vi har hatt i VM. Vi er veldig fornøyd med å klare å forbedre oss for hvert løp! Det var slitsom men satt veldig bra, vi klarte å holde farten bra inn hele veien. Lave skuldre, lange tak!"

Tags: #Flattvann