Sommerleir Storesand 2019

31.05.2019 10.01.02

Forsommerens flotteste padleopplevelse nærmer seg!

En ny Norsk vinter er iferd med å slippe taket, og våren vekker oss opp av vinterdvalen…..

De ivrigste har padlet seg gjennom vinteren, men på denne tiden av året tar også alle vi andre frem kajakk og utstyr, og i takt med bedre og bedre vårvær og mer og mer fuglesang, kommer lysten til turer i kajakken!

I Fredrikstad kajakk klubb er vi snart imål med planleggingen av årets padleleir på Storesand på Hvaler.

Påmelding til leiren var «oppe og gikk» allerede fra 4. februar, og det er allerede mange påmeldte.

Fasilitetene på Hvaler vil i år bli som i fjor, men fra neste år vil Oslofjordens Friluftsråd presentere et helt nytt anlegg derute…….Så vil du oppleve nostalgien i det gamle anlegget, må du melde deg på til årets leir!!

Storesand er unik på alle måter. Vi befinner oss midt i Ytre Hvaler Nasjonalpark!

Ytterst på Hvaler er det glattskurte svaberg som enkelte steder brytes av avsnørte viker og kiler. Disse er viktige våtmarksområder. Kystlandskap fra Lauer glir over i belter med lavtvoksende strandplanter. Lengst vekk fra sjøen er det områder med skrinn furuskog på kollene og frodig løvskog i klovene.

Den aller største delen av nasjonalparken er under havoverflaten. Her går det fra dyp på 470 m til grunne partier med skjær som stikker opp over havoverflata. Ytterst mot havet finner vi planter som klorer seg fast på det nakne og mest forblåste fjell, mens i de skjerma klovene vokser frodig kystskog. Mellom disse ytterpunktene finner vi alt fra næringsrike små tjern og viker, bekkesig, skjellsandbanker, korallrev, tareskoger, sandstrender og blomsterrike enger.

Nasjonalparken har også et svært rikt fugleliv. Antall fuglearter er høyt i nasjonal sammenheng. Bare på Akerøya er det sett over 260 arter.

Området er også fullt av kulturminnesmerker og historie, og midt i dette paradiset ligger Storesand. Stedet med flest soldager i året, og flotte padlemuligheter.

Hoved attraksjonen på leieren er turene!

Det er korte turer og lange turer, og disse ligger det beskrivelse av på hjemmesiden. Vi får leverandører på besøk, og det blir Workshops i mange varianter! Men det aller viktigste er vel å møte likesinnede til en hyggelig helg ytterst i havet!

Vi sees på sommerleiren!

Vennlig hilsen

Dan Christiansen

 

Tags: #Hav