Riddercamp 2017

13.09.2017 10.29.44

Riddercamp er et friluftslivtilbud for syns- og bevegelseshemmede personer i alderen 15 – 35 år. Campen arrangeres av Foreningen Ridderrennet i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter (BHSS).

Riddercampen har sitt utgangspunkt på Beitostølen og bruker de fasiliteter, naturområdene og kvaliteter som finnes i nærområdet. Det å lære ferdigheter knyttet til det å være på tur ute er en viktig dimensjon under campen. Hovedaktiviteter er derfor fjellturer, padling, klatring, ridning, turplanlegging og bålfyring. I tillegg vil en viktig del av campen være å tilbringe dagene ute sammen med andre.

Padleforbundet stilte opp med både utstyr og instruktører, og ledet padleaktiviteten til stor glede for deltakerne!

Først på programmet sto en liten økt inne i oppvarmet basseng. Her fikk deltakerne teste ut nye bevegelser og erfare hvor god stabilitet det egentlig er i en bredere kajakk. Videre ble litt "småskepsis" endret til trygghet da de fikk kjenne på hvor lett det er å komme seg ut av kajakken om man skulle gå rundt. Det går jo av seg selv!

Resten av uken var det padling ute i strålende vær og fin natur. Deltakerne fikk trent på ulike åretak, redningsteknikker, ilandstigning i ulendt terreng, lek med kajakk og ulike treningsøvelser. Aktiviteten var lagt opp til stigende progresjon utover uken og samtlige deltakere imponerte stort! Mestring, idrettsglede og uavhengighet er stikkord som oppsummerer fremgangen til deltakerne. Som avslutting på uken viste værgudene seg fra den beste siden og finaleturen ble lagt til Bygdin. I episk Norsk fjellnatur gled vi gjennom vannet, en magisk opplevelse som aldri vil gå i glemmeboken!

Stor takk til alle deltakere, frivillige, Ridderrennet og padleleder Torgils fra RA Padleklubb!

Har du lyst til å teste ut padling? Ta kontakt med din lokale klubb og kom i gang, ingen hindring er for stor i padling!

 

Tags: #Hav , #Funksjonshemmede